Més futbol

Luis Súarez debuta amb Nacional

El davanter ha tingut els seus primers minuts en la derrota (0-1) del seu equip davant el Goianiense brasiler en els quarts de final de la Copa Sudamericana

Setze anys després, Luis Suárez ha tornat a jugar a futbol a l’Uruguai. El xarrúa va arribar fa pocs dies a Montevideo per tornar al club de la seva vida, a Nacional. I aquesta matinada de dimecres, Suárez ha tingut els seus primers minuts en el seu retorn a casa, al seu estadi. L’ex del Barça ha jugat més de vint minuts en la derrota de Nacional davant l’Atlético Goianiense del Brasil en els quarts de final de la Copa Sudamericana.

Suárez ha entrat al terreny de joc al minut 73 de partit substituint a Franco Fagundez, i l’explosió del Gran Parque Central ha estat eixordadora. L’afició de Nacional ha estat tot el partit amb un ull a la pilota i l’altre a la banqueta, i l’ovació quan el davanter ha saltat a escalfar ja ha estat històrica.

L’equip ja perdia quan ha sortit Suárez. Va encaixar el 0 a 1 al minut 23, i acabaria sent el resultat definitiu. El Goianiense s’endú un gran botí pel partit de tornada al Brasil. Se li han complicat les semis a Nacional, que haurà de remuntar l’eliminatòria a domicili si vol passar.

El davanter referència nacional de la darrera dècada ha tornat a casa als seus trenta-cinc anys i després d’una carrera esplèndida a Europa. Els seus primers passos van ser als Països Baixos. Primer al Groningen, després tres temporades i mitja a l’Ajax. El seu rendiment li va permetre fer el salt al Liverpool, on va estar tres anys i mig més, convertint-se en un dels millors davanters de la Premier, si no el millor. Va ser el màxim golejador tant el 2013 com el 2014.

Aquell estiu va arribar a Barcelona. Tot i un inici complicat, va viure sis anys memorables a Catalunya. Guanyant-ho tot, sent bota d’or en diverses temporades i convertint-se en un dels millors “9” de la història del club. En sis anys no va baixar mai de la xifra dels 20 gols.

La seva darrera experiència a l’elit ha estat a l’Atlético de Madrid. Màxim golejador i campió de lliga en la primera temporada amb els de Simeone, malgrat ja no estar al seu millor nivell físic. L’última temporada ha quedat clar, no ha estat gens fàcil. Menys participació, però, tot i això, ha acabat marcant 13 gols.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)