Lliga de les Nacions

Luis Enrique s’oblida d’Ansu però cita Alba i Ferran Torres

Nations League. L’asturià considera que ara mateix Ansu Fati no té nivell competitiu per anar a la selecció i Xavi opina que cal ser prudents amb ell

Luis Enrique Martínez va fer pública ahir la llista de convocats per als partits de la Nations League contra Suïssa (dia 24, a les 20.45 h) i Portugal (dia 27, a les 20.45 h). En la convocatòria de 25 futbolistes n’hi ha sis del Barça, però ni rastre d’Ansu Fati. L’absència del dorsal 10 blaugrana, amb el mundial de Qatar a la cantonada, ha generat lògicament debat. Ni Ansu, ni Marcos Alonso, de fet. L’asturià sí que ha citat Busquets, Eric Garcia, Pedri, Gavi, Jordi Alba i Ferran Torres. Sorprenen els casos d’Alba i Ferran, perquè, com Ansu Fati, cap dels dos jugadors està tenint un paper rellevant en els plans de Xavi, almenys fins ara, i la seva presència cau en certa contradicció amb l’argumentació usada per Luis Enrique per justificar l’absència d’Ansu: “Genera més morbositat parlar dels que no hi són que al revés, però no entraré en aquest joc. Ansu tornarà quan tingui el nivell per estar a la selecció. El vam citar en l’anterior convocatòria perquè tingués dinàmica de selecció. No va jugar, ara sí que ho ha fet amb el seu club, però en els partits oficials només ha estat titular en un. Això em diu alguna cosa. Té una relació especial amb el gol, però ara no el veig per entrar a la llista. Tenim moltes expectatives dipositades en ell i tant de bo recuperi el nivell”, va explicar.

També se li va preguntar, a Xavi, per aquesta absència. Ell s’abraça a la prudència: “És un tema de precaució. L’any passat vam anar massa ràpids i va tornar a recaure de la lesió. Hem fet un pla específic per a ell. És un jugador que m’encanta, però al final decidim nosaltres qui juga i qui no per un tema d’intensitat”. “Fa set o vuit dies vaig parlar amb ell de manera individual. Tinc reunions periòdiques amb tots els futbolistes. El seu és un cas especial perquè ve d’on ve amb el tema de la lesió. Amb Luis Enrique tinc una gran relació i parlem de moltes coses. També hem parlat d’Ansu.”

Ansu no té minuts amb la selecció en partit oficial des del 13 d’octubre del 2020, a Kíiv, en un Ucraïna-Espanya (1-0). Quan torni la competició de clubs, després d’aquesta aturada, Ansu tindrà 12 partits amb el Barça per seduir Luis Enrique i comprar un bitllet per al mundial.

Porters
Unai Simón (Athletic), Robert Sánchez (Brighton) i David Raya (Brentford).
Defenses
Pau Torres (Vila-real), Jordi Alba (Barça), Gayà (València), Guillamón (València), Diego Llorente (Leeds), Eric Garcia (Barça) i Carvajal (Madrid), Azpilicueta (Chelsea).
Migcampistes
Busquets (Barça), Rodri (City), Pedri (Barça), Koke (Atlético), Gavi (Barça), Carlos Soler (PSG) i Marcos Llorente (Atlético).
Davanters
Sarabia (Sporting CP), Nico Williams (Athletic), Marco Asensio (Madrid), Morata (Atlético), Borja Iglesias (Betis), Yeremi Pino (Vila-real) i Ferran Torres (Barça).
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)