Champions

Les hores més difícils

La prèvia. Amb Jorge Sampaoli preparat per agafar el relleu, Lopetegui podria estar davant del seu últim partit al Sevilla

Julen Lopetegui està vivint les seves hores més difícils com a entrenador del Sevilla. El tècnic guipuscoà, que va aterrar a l’entitat de Nervión l’estiu del 2019, té ara un peu i mig a fora, a causa del mal inici de l’equip que orienta, que només ha sumat un triomf aquesta temporada. El conjunt sevillista és dissetè en la lliga, només un punt per sobre del descens després de set jornades, i en la Champions League també ho té magre, últim d’un grup que comparteix amb el Manchester City, el Borussia de Dortmund i el Copenhaguen, el rival més fluix i amb el qual no va passar de l’empat en l’última jornada.

De fet, avui, en un Sánchez-Pizjuán que fa dies que està sufocat per la situació i ja ha apuntat al president, Pepe Castro, l’equip andalús rep el Dortmund (21 h) i se la juga molt, ja que una derrota pràcticament el podria sentenciar, tenint en compte que ha d’anar encara al Westfalenstadion i al City of Manchester, en un dia que també podria ser el darrer de Lopetegui a la banqueta. D’acord amb el que s’està dient a Sevilla, el club presidit pel sevillà ja té a punt el que serà el seu relleu, Jorge Sampaoli, tècnic argentí que ja va dirigir l’equip el curs 2016/17 i que el va classificar en quarta posició en la lliga. “No donaré la meva opinió sobre el que ha passat els últims mesos, tinc molt de respecte a un club com el Sevilla”, va dir Lopetegui ahir, mossegant-se la llengua. El preparador guipuscoà és conscient que està davant un moment límit, provocat, també, per la planificació de la plantilla de Monchi, extraordinàriament defectuosa. I és que l’equip ha perdut molt de potencial aquest estiu, amb els adeus de Kounde, Diego Carlos, Ocampos i Martial, entre altres, i els fitxatges de moment no estan a l’alçada. Dolberg, Isco i Januzaj són futbolistes de talent, però no jugaven i se’ls ha d’esperar; Marcão encara no ha debutat; Telles no ha comptat, i Nianzou, amb 20 anys, està encara molt verd. “Les situacions són les que són, jo intento sempre donar la millor resposta de mi mateix, un ha de ser responsable del que un controla, i el que jo controlo són els meus futbolistes i el meu equip”, va indicar Lopetegui, que dirigirà avui el seu partit número 170 amb el Sevilla, potser l’últim d’un tècnic que en les tres temporades completes que ha entrenat l’equip sempre ha quedat quart i ha guanyat una Europa League (2020).

Torna Modric al Madrid

El conjunt blanc, en un grup força còmode en què no ha fallat, es juga el lideratge avui (21 h) al Santiago Bernabéu contra el Xakhtar. Carlo Ancelotti recupera Modric i Lucas Vázquez i continua sense poder comptar amb Courtois, amb problemes a l’esquena.

No donaré la meva opinió sobre el que ha passat els últims mesos, tinc molt de respecte al Sevilla
Julen Lopetegui
TÈCNIC DEL SEVILLA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)