Champions

Tottenham i Eintracht de Frankfurt es classifiquen per als vuitens

L’última jornada de la fase de grups de la Champions deixava tot obert en el grup D, en què Tottenham, Sporting de Portugal, Eintracht de Frankfurt i Marsella arribaven separats per tan sols dos punts. Finalment, anglesos i alemanys s’han emportat els dos bitllets per als vuitens de final de la màxima competició europea.

El Tottenham ha derrotat el Marsella per 1-2. Els locals s’han avançat amb un gol de Mbemba a les portes del descans que ha fet somiar els francesos, però Lenglet ha empatat en els primers compassos del primer temps. Hojbjerg ha esfumat les il·lusions locals en el temps afegit (95’) i ha segellat la primera posició per al seu equip. En canvi, el Marsella s’acomiada d’Europa en finalitzar últim.

Per la seva part, l’Eintracht de Frankfurt, vigent campió de l’Europa League, ha remuntat un 1-0 en contra per continuar viu a la Champions. Arhur Gomes ha obert la llauna al minut 39, però entre Kamada –de penal– i Kolo Muani s’han encarregat de capgirar el resultat i donar el pas als alemanys, que han acabat segons. L’Sporting de Portugal disputarà l’Europa League.

El Liverpool frena el Nàpols

En el grup A ja estava tot decidit, amb el Nàpols i el Liverpool classificats per a vuitens i l’Ajax per a l’Europa League. En la darrera jornada, els anglesos han pogut frenar el Nàpols, que encara no havia perdut ni un sol partit aquesta temporada i que havia guanyat els cinc partits jugats a la Champions fins ara. Salah (85’) i Darwin Núñez (98’) han fet els gols de l’equip de Klopp. Tot i això, els napolitans passen com a primers gràcies al goal average. L’Ajax ha acabat la fase de grups amb una victòria per 1-3 a camp del Glasgow Rangers, que tanca la seva participació amb zero punts.