Mundial

MUNDIAL DE QATAR

Golejada d’escàndol de la selecció espanyola

Dani Olmo, Marco Asensio, Ferran Torres (2), Gavi, Carlos Soler i Morata han signat els gols contra Costa Rica (7-0)

No hi ha hagut color. La selecció espanyola ha debutat en el mundial de Qatar amb una còmode victòria contra Costa Rica, que no ha posat oposició als de Luis Enrique, que encara podrien haver signat una golejada d’absolut escàndol, encara més que el 7-0 definitiu. Dani Olmo, Marco Asensio i Ferran Torres han estat els encarregats de sentenciar el partit en la primera mitja hora i en la segona part Ferran Torres, de nou, Gavi, Carlos Soler i Morata han ampliat el marcador.

Des de l’inici s’ha vist clar que Costa Rica sortia a veure-les venir, sense pressionar a la selecció i mirant de protegir la seva àrea. El combinat centreamericà, però, ha deixat molts espais i la selecció espanyola ha pogut combinar a plaer trobant, una vegada i una altre, la manera d’arribar amb perill a la porteria de Keylor Navas. Ja en els primers deu minuts Dani Olmo i Marco Asensio han tingut dues bones ocasions després d’assistències de Pedri, que jugava a plaer. No han trobat porteria, però ha estat un avís del que vindria just després. En el minut 11’ Dani Olmo ha combinat amb Gavi i després d’un control estratosfèric s’ha quedat sol davant el porter i ha signat l’1-0 superant per dalt Keylor Navas. I deu minuts després Marco Asensio ha marcat el 2-0 rematant de volea una centrada de Jordi Alba (21’). Costa Rica no ha tingut cap reacció i Espanya, sense concedir absolutament res al darrere, no ha tret el peu de l’accelerador aconseguint el 3-0 abans del descans amb un penal provocat per Jordi Alba i transformat per Ferran Torres (31’).

La segona part podia ser un pur tràmit, i és que Costa Rica no ha canviat el guió. Els de Luis Enrique han controlat completament la possessió i podien abaixar una marxa, però han continuat buscant la porteria de Keylor Navas amb inssitència. D’ocasions n’han tingut una barbaritat i, amb la punteria ben afinada, els gols han continuat caient. Ferran Torres, aprofitant la defensa tova de Costa Rica, ha marcat el 4-0 (54’) que ha servit perquè Luis Enrique fes tots els canvis per donar descans i pogués debutar Balde. Però Espanya no n’ha tingut prou. Gavi, en el 74’, ha situat la maneta en el marcador amb una gran volea ajustada al pal. El 5-0 ja era escandalós, però l’empenta dels suplents ha fet buscar més gols fins al final, que han arribat en els últims minuts. Carlos Soler, aprofitant una pilota morta, ha marcat el 6-0 (90’) i Morata, en el 92’, ha arrodonit el marcador amb el 7-0 definitiu.