Mundial

Luis Enrique ja mira al futur

Canvi d’etapa. L’asturià trenca el seu silenci, parlant del passat i del seu futur a les banquetes, el dia que Luis de la Fuente és presentat com a nou seleccionador espanyol

Dijous la Federació Espanyola de Futbol va comunicar oficialment que Luis Enrique deixava de ser el seleccionador espanyol després de la derrota en els vuitens de final del mundial. El contracte de l’asturià expirava i des de la FEF es va creure oportú no renovar la confiança en ell i apostar per Luis de la Fuente, fins ara seleccionador espanyol sub-21. “Amb Luis Enrique hem viscut moments bons i altres de molt durs. Tenim una relació fantàstica i admiro la feina que ha fet, però juntament amb José Molina i Albert Luque entenem que s’ha acabat una etapa i és el moment d’iniciar un projecte nou”, va comentar ahir el president de la FEF Luis Rubiales, que no va voler entrar en polèmiques sobre el relleu a la banqueta: “Fa temps que vam decidir juntament amb Luis Enrique que no parlaríem fins després del mundial sobre la seva continuïtat, i així ha estat. No ens va comunicar que volia seguir, perquè d’entrada li vam comunicar que començàvem un nou projecte.” Aquest va ser el discurs suau de Rubiales davant dels mitjans de comunicació a Las Rozas, conscient que ahir el protagonisme era per a Luis de la Fuente, que va ser presentat com a nou seleccionador, tot i que no ocuparà el càrrec oficialment fins al gener.

De la Fuente, campió d’Europa sub-19 i sub-21 amb la selecció espanyola i dels Jocs Mediterranis, a més de la plata olímpica a Tòquio, també va tenir bones paraules per la feina feta per Luis Enrique els últims quatre anys. “Vull donar valor a la gran feina que ha fet Luis Enrique en aquests anys, en què hem tingut una relació molt propera. Li ho agraeixo molt. Ens hem enviat missatges aquests dies i m’ha felicitat pel càrrec”, va comentar el nou seleccionador espanyol, que va opinar poc de l’últim mundial i només va voler dir: “Luis Enrique va convocar els millors. Ha fet una feina fantàstica, però a vegades un resultat se t’escapa perquè passen coses incontrolables en el futbol.”

L’adeu, des de Twitch

Casualitat, o no, el dia en què la federació espanyola va decidir presentar el nou seleccionador, també va ser el dia en què Luis Enrique va prendre la paraula per primera vegada després de deixar el càrrec. Ho va fer a la seva manera, fora dels mitjans de comunicació, i és que l’asturià va concedir, hores després de la presentació de Luis de la Fuente, una entrevista a Ibai Llanos a través de la plataforma de Twitch. “No vaig voler renovar després de l’Eurocopa perquè el contracte acabava després del mundial i no tenia sentit, per si després m’havien de fer fora. Ara em van comunicar que no hi hauria oferta de renovació i no hi ha més. Jo pensava que hauria de prendre una decisió però no ha calgut. Especular amb què hauria passat si m’haguessin ofert la renovació no té sentit”, va comentar Luis Enrique, que també va indicar quin serà el seu futur: “Ara em veig amb ganes i força d’agafar un club. La selecció ha estat un somni, però ara vull un club. Si no ve res molt interessant en principi esperaré fins la temporada que ve. De moment em centraré en les meves aficions i seguiré el futbol de molt a prop.”

Sobre el paper de la selecció espanyola en el mundial, Luis Enrique va admetre que van perdre “una gran oportunitat de lluitar pel títol”, ja que no veu “cap selecció millor que Espanya en les semifinals”. Tot i això, l’asturià n’extreu conclusions positives: “El balanç d’aquests quatre anys és molt positiu. Crec que hem generat il·lusió per la selecció perquè ho hem notat de primera mà.”

ELS PROTAGONISTES

Ara tinc ganes i força d’entrenar un club. Suposo que, si no surt res molt interessant, esperaré a principi de la temporada que ve
Luis Enrique ha fet una feina fantàstica i es va endur els millors al mundial. Hem de donar valor al que ha fet
Luis de la Fuente
seleccionador d’espanya
Podria haver fet coses millor, per descomptat, però el balanç dels quatre anys és positiu
Luis Enrique
Exseleccionador d’espanya
Entenem que s’ha acabat una etapa i ara ve un projecte nou. La relació amb Luis Enrique és bona
Luis Rubiales
president de la federació espanyola de futbol
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)