Copa

L’Osasuna ja espera en la final

El rival. El conjunt entrenat per Jagoba Arrasate sobreviu al feu de l’Athletic, que li passa per sobre en bona part del partit, i s’acaba classificant en la pròrroga amb un golàs de Pablo Ibáñez en el minut 116

Athletic 1 (1) Osasuna 1 (2)

ATHLETIC:Agirrezabala; De Marcos, Yeray (Vivian, 90’), Íñigo Martínez, Yuri; Vesga, Sancet (Ares, 111’), Munian (Zarraga, 99’); Nico Williams (Berenguer, 99’), Guruceta (Raúl García, 81’) i Iñaki Williams.OSASUNA:Sergio Herrera; Moncayola, Aridane, David García, Juan Cruz; Torró, Moi Gómez (Manu Sánchez, 83’); Rubén García (Brasanac, 66’), Aimar Oroz (Pablo Ibañez, 100’), Abde (Kike Barja, 66’); Kike García (Chimy Ávila, 90’).GOLS:1-0 (33’) Iñaki Williams. 1-1 (116’) Pablo Ibañez.ÀRBITRE:Del Cerro Grande (col·legi madrileny).T.G.:als locals Vesga i Sancet; i als visitants Torró i Kike Barja.T.V.:cap.PÚBLIC:51.544 espectadors a San Mamés.

L’Osasuna ja espera el Barça o el Madrid per a la final de copa. El conjunt navarrès va segellar ahir el seu bitllet en un partit de tornada de semifinals disputat a San Mamés en què va haver de patir una barbaritat, però va sobreviure, va resistir totes les escomeses que li va proferir l’Athletic i va aconseguir classificar-se amb un gol del tot inesperat, quan la pròrroga ja acabava, obra de Pablo Ibáñez (116’). La diana va ser un golàs del jugador de 24 anys, que va caçar amb l’interior del peu dret, des de la frontal de l’àrea, una centrada precisa de Moncayola i va silenciar l’estadi biscaí, ple com mai, amb 51.544 espectadors, que van fer rècord, per fer tornar els rojillos a una final 18 anys després amb un empat (1-1) que és un triomf.

L’equip entrenat per Ernesto Valverde va fer mèrits per remuntar una eliminatòria que perdia, ja que en l’anada l’Osasuna va guanyar (1-0). Els de Bilbao van acumular arribades i ocasions en la primera part, fins que Iñaki Williams (33’) va marcar en un servei de córner. Hauria pogut caure el segon gol per als locals també en la segona part, contra el conjunt orientat per Jagoba Arrasate, força desconegut i superat, però li va faltar un encert que sí que va tenir Ibáñez en el temps afegit.