1a divisió

Iñaki Badiola, condemnat a més de deu anys de presó

L’expresident de la Real Sociedad acusat de calúmnies segurament no serà arrestat perquè cap de les vuit penes imposades supera els dos anys

Iñaki Badiola Méndez, president de la Real Sociedad entre els anys 2007 i 2009, ha sigut condemnat a deu anys i vuit mesos de presó per vuit delictes de calúmnies i cinc d’injúries greus a través d’un compte de Twitter anomenat ’Gipuzkoa Confidencial’ de forma anònima. Entre els afectats es pot trobar a Markel Olano, diputat general de Guipúscoa, diversos magistrats, una lletrada, tres responsables d’hisenda, un notari, un diari i periodistes. En aquestes piulades a les xarxes socials, els acusava d’estar implicats en una trama de corrupció política, judicial, tributària i periodística, i els relacionava amb Kote Cabezudo i els seus delictes sexuals, de pornografia infantil i estafa.

L’ha delatat una fotografia on apareixia una de les responsables d’Hisenda perjudicades que va publicar a la xarxa social, ja que només l’havia pogut fer ell pel fet que era una reunió a soles entre ells dos. La Fiscalia demanava 66 anys i multes superiors als tres milions d’euros per Badiola. Finalment, en tractar-se de vuit condemnes de 16 mesos, és a dir, cap d’elles supera els dos anys, el més probable és que no acabi entrant a presó.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)