1a divisió FEF

El filial del Madrid remunta al Barça Atlètic (3-0) i l’elimina del “play-off” d’ascens

Els blaugranes han vist com un penal en el darrer minut ha decidit un duel en el qual els locals han estat molt superiors

El Barça Atlètic ha caigut per tres gols a zero a Valdebebas en la tornada de les semifinals del “play-off” d’ascens a Segona Divisió i s’acomiada de les opcions de pujar de categoria. Els blaugranes han vist com el Reial Madrid Madrid B li ha remuntat l’eliminatòria en el segon clàssic de filials amb un gol decisiu, al minut 93, en un penal infantil.

Els blancs han sortit a totes, com es podia esperar, sabent que necessitaven dos gols per remuntar l’eliminatòria. No ha estat una sorpresa la pressió alta i intensa dels madrilenys, que ja la van executar a Barcelona, sent capaços d’incomodar i curtcircuitar la sortida blaugrana. I ha tornat a succeir. Als de Rafa Márquez no els sobren recursos per saltar els obstacles rivals i això genera pèrdues en zones perilloses. Els locals ho han aprofitat per generar sensació de perill en els primers minuts, malgrat que sense ser capaços d’inquietar en excés al porter Astralaga, que tan sols ha hagut de mostrar-se segur en xuts des de llarga distància.

Però als vint minuts ha arribat el primer del Madrid. Álvaro Martín ha posat una centrada a l’àrea que Carlos Dotor, especialista en l’arribada a zones de rematada, ha col·locat al fons de la xarxa amb un brillant, i molt difícil, cop de cap. En l’acció posterior, després d’una pèrdua en sortida de pilota dels catalans, Álvaro Rodríguez ha tingut el segon gol, però el seu xut ha marxat llepant el pal.

El partit s’ha anat igualant, ha baixat el ritme i la continuïtat i ha anat apareixent la tensió pròpia d’una semifinal de “play-off” i d’un clàssic entre Barça i Madrid. S’ha arribat al descans amb l’1 a 0 i amb el Barça Atlètic deixant un primer temps molt pobre, sense ser capaç de xutar a porteria ni crear cap mena de perill. Però aquest ha arribat a la represa. Els blaugranes han sortit millor dels vestuaris, especialment amb pilota. Álvaro Núñez s’ha acostat a l’empat amb un xut ras que ha acabat marxant fora. Poc després, sobre l’hora de joc, Moha Moukhliss li ha servit en safata el gol a Estanis Pedrola que, des de la frontal de la petita, ha vist com la seva rematada s’ha desviat per centímetres.

I quan millor, o com a mínim més tranquil, estava el Barça, sense estar gaire exigit en àrea pròpia i jugant més en camp contrari, una arribada de Gonzalo García per banda dreta ha acabat en una bona centrada del blanc i una impecable rematada d’Iker Bravo, català i exblaugrana, per igualar l’eliminatòria. La coneguda “llei de l’ex” fent acte de presència.

Tot semblava abocat a la pròrroga, però en, pràcticament, la darrera acció del duel, i després d’una aturada escandalosa d’Astralaga, un córner pels locals ha acabat amb un penal a favor del Madrid per una mà absurda de Dionkou en el moment de rebutjar un duel aeri. La polèmica servida en el moment decisiu i Sergio Arribas, l’estrella del filial blanc, ha transformat des dels onze metres per anotar el 3 a 0 i capgirar l’eliminatòria.

El Barça Atlètic cau eliminat i diu adeu a la possibilitat de l’ascens. Ho fa amb un final ben cruel i veient com el Madrid B li ha aixecat una eliminatòria que manejava amb dos gols d’avantatge. Finalment, seran els blancs qui jugaran el duel definitiu per pujar a Segona A davant l’Eldenc.