Territorial

Millor final impossible

Campionat de Catalunya amateur. L’Escala supera en la final el Reus Reddis després d’igualar un 0-2 en contra i vèncer en la tanda de penals

L’Escala 2 (4) Reus Reddis 2 (2)

L’ESCALA:Nacho, Quimo, Pol, Pau Morer, Marc Bech, Maha, Henry, Peter, Jan, Moha i Nil. També van jugar: Àlex, Marí, Zou, Pep i Fortu.REUS REDDIS:Verdejo, Nico Díaz, Argilaga, Alex Fernández, Melo, Modest, Xavi Jaime, Miravent, Sardà, Oribe i Pol Benito. També van jugar: Meseguer, Uri Benito i Romero.GOLS:0-1 (7’) Modest. 0-2 (20’) Melo. 1-2 (22’) Moha. 2-2 (62’) Marc Bech.ÀRBITRE:Rodríguez Enrique.T.G.:A Maha, de l’Escala, i a Verdejo i Miravent, del Reus Reddis.PÚBLIC:Uns 450 espectadors.

L’Escala va posar, ahir, el punt final a una temporada 2022/23 immillorable. Setmanes després d’assegurar-se el títol de campió del grup 1 de 1a catalana i d’assolir el primer ascens a 3a divisió FEF de la seva història, ahir, els escalencs van aconseguir el títol del campionat de Catalunya amateur, en què com a campions del seu grup s’enfrontaven al Reus Reddis, campió del grup 3 i futur equip de 3a divisió FEF com els altempordanesos. Va ser un triomf molt lluitat al CEM Torrent dels Llops de Martorell, i és que els d’Arnau Sala van haver de reaccionar després d’un mal inici, que es va traduir en un 0-2 al marcador, per poder empatar el partit i forçar la tanda de penals –no hi havia pròrroga–, en què van acabar aconseguint la victòria (4-2) després que Nacho aturés un llençament i que un altre acabés al travesser.

Els reusencs van arrencar el partit amb una marxa més, i quan només s’havien jugat set minuts de partit, Modest va obrir el marcador amb xut potent que va superar el porter Nacho. El 0-1 va donar ales al Reus Reddis, que va dominar el partit fins que Melo va situar el 0-2 en el marcador en el minut 20 aprofitant una acció d’estratègia. Arran del gol, l’Escala es va treure la son de les orelles i, només dos minuts després, Moha va aprofitar la passada de la mort de Maha per marcar l’1-2 (22’).

A partir de llavors, la igualtat va marcar el partit i, després de la represa, la intensitat va créixer i els escalencs van gaudir de les millors ocasions. Pau Morer i Ignasi van avisar i, després d’una ocasió del reusenc Sardà que va topar amb el travesser Marc Bech, va marcar el 2-2 des de la frontal de l’àrea (62’). Els dos equips van tenir ocasions per guanyar el partit, però el marcador no es va moure fins que es va arribar als penals.