1a divisió

Els vint equips, definits

1a divisió. El descens de l’Espanyol a segona deixa el Barça i el Girona com a únics dos representants catalans a la màxima categoria

El Barça i el Girona ja coneixen la llista definitiva dels rivals contra els quals s’enfrontaran la temporada 2023/24 per mirar de lligar els objectius principals: el títol de lliga, els blaugrana, i la permanència, els blanc-i-vermells. La màxima categoria continuarà sent exigent per a clubs com el gironí, que tindran com a objectiu prioritari evitar el descens. L’Alavés es va convertir en el darrer d’ingressar a l’elit després de superar el Llevant gràcies a un penal de VAR en l’últim sospir de la pròrroga.

Els llocs que han deixat l’Elx, l’Espanyol i el Valladolid han estat ocupats pel Granada, Las Palmas, que van ascendir directament al final de la lliga regular de plata, i l’Alavés, vencedor per la via més llarga del play-off. Entre els ascendits, Las Palmas tornarà a primera després d’encadenar cinc cursos irregulars i complicats, a plata mentre que els altres dos pugen només un any després de baixar.

Amb el llistat d’equips ja definit, el mapa de primera deixa un repartiment del territori clar, amb Andalusia com la comunitat més representada amb cinc clubs –el Betis, el Cadis, el Sevilla, l’Almeria i el Granada–, seguida de Madrid –Madrid, Atlético, Rayo i Getafe.

Binomi trencat

El descens de l’Espanyol ha deixat Catalunya de nou amb només dos representants, ara amb els gironins acompanyant el Barça, desfent el binomi històric entre el conjunt blaugrana i els periquitos. Mentre que els barcelonins sortiran a competir amb l’objectiu de revalidar el títol contra els candidats més habituals com el Madrid i l’Atlético, els blanc-i-vermells lluitaran per lligar al més aviat possible la permanència per així consolidar la seva posició entre els millors i fer passes cap a la progressió.

El sorteig del calendari de la lliga 2023/24 se celebrarà el proper 22 de juny a les 12 a la seu de la FEF a Las Rozas.

ANDALUSIA

Amb Betis, Cadis, Sevilla, Almeria i Granada, és la comunitat més representada

RETORN

Las Palmas ha pujat després d’encadenar cinc anys a plata plens d’alts i baixos

VIST I NO VIST

El Granada i l’Alavés han tornat a l’elit només un curs després de perdre la categoria
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)