1a divisió

L’alarma es va encenent

La continuïtat d’Oriol Romeu al Girona es complica a poc a poc a mesura que el Barça no aconsegueix arribar a un acord per Brozovic o Parejo, opcions predilectes, i enfoca la mirada cap al migcampista d’Ulldecona

Ningú dubta que els dos pròxims mesos seran d’alló més intensos per al Girona per construir la plantilla de la temporada 2023/24, però ho poden ser molt més del que ningú es podia imaginar. I és que el futur d’Oriol Romeu al Girona no està assegurat. Perquè sí, el mercat del Barça pot atropellar el del Girona. Ja fa dies que el nom del migcampista d’Ulldecona forma part de la llista de possibilitats que té el conjunt blaugrana per reforçar el centre del camp la temporada que ve amb l’objectiu de cobrir la baixa de Sergio Busquets, i el cert és que el que va començar sent una possibilitat més que remota, cada vegada és menys descartable, ja que el dia a dia del mercat del Barça el va encaminant a poc a poc cap a aquesta opció. De moment, però, no hi ha cap negociació oberta entre el Barça i el Girona i el club gironí tampoc ha rebut cap avís del futbolista que faci pensar que té converses avançades amb el conjunt blaugrana, de moment centrat en altres operacions. En tot cas, els dos clubs haurien d’arribar a un acord pel traspàs d’Oriol Romeu, que, tot i tenir una clàusula propera als deu milions, si ho desitgés segurament podria sortir per menys, ja que quan va fitxar pel Girona va renunciar a una part molt important del salari que tenia al Southampton i ara el club no li posaria les coses gaire difícils.

Alternatives difícils

Oriol Romeu no parteix com a primera opció per al Barça per ocupar la posició de pivot, ni de bon tros. Han sonat noms utòpics vista la situació econòmica del club com ara els de Joshua Kimmich i Martín Zubimendi, però el nom que més satisfà el club i Xavi Hernández és el del migcampista de l’Inter de Milà Marcelo Brozovic. Ara bé, el migcampista croat té una oferta sobre la taula per afegir-se a la llista d’estrelles que se’n van a jugar a l’Aràbia Saudita i per això, per molt que el futbolista, de només 30 anys, vegi amb bons ulls continuar al màxim nivell, l’operació es complica cada vegada més per al Barça. De fet, l’acord entre l’Al Nassr, el club que el vol, i l’Inter és total a canvi d’un traspàs d’uns 23 milions d’euros i només falta que el jugador accepti l’oferta. El croat, però, no té pressa i vol esperar els moviments que facin Mateu Alemany i Deco, que haurien de gratar-se molt la butxaca per intentar que el fitxatge fos possible.

El segon nom en la llista d’objectius per cobrir la posició de pivot al Barça és el de Dani Parejo, un fitxatge que, tot i ser complicat per motius econòmics, no depèn cent per cent de si Brozovic acaba vestint la samarreta blaugrana o no. Les negociacions amb el migcampista del Vila-real, a qui només li queda un any de contracte i té una clàusula de sortida, semblaven ben encarrilades, però ahir van saltar pels aires per algunes discrepàncies que hi ha dins del club blaugrana que han contagiat el jugador, que tampoc acaba de tenir clar fer el pas de fitxar pel Barça.

Una aposta coneguda

És en aquest escenari que apareix amb força el nom d’Oriol Romeu a can Barça. I és que el migcampista d’Ulldecona compleix molts dels requisits que busquen l’àrea esportiva i Xavi Hernández per ocupar la posició de pivot. Lògicament, apostar per Romeu, com per Parejo, seria més aviat una aposta de transició per al conjunt blaugrana abans de corregir la mala situació econòmica i apostar per un migcampista de talla mundial i el futbolista del Girona difícilment tindria un rol de titular dins d’un equip que, amb l’arribada de Gundogan, té alternatives per combinar les posicions del centre del camp.

Futbolísticament, però, Oriol Romeu ha demostrat aquesta temporada que pot estar preparat per tornar a jugar al màxim nivell, ja que a les ordres de Míchel ha complert una temporada excel·lent, i ha estat un dels millors jugadors de la temporada del Girona, sinó el millor, i un dels millors pivots de la lliga. A més, tot i destacar sobretot per la seva capacitat de recuperació i d’ocupar espais al centre del camp, ho ha fet en un equip que destaca per la seva intenció de dominar els partits amb la pilota. I és que un dels punts a favor que té Oriol Romeu per convertir-se en una aposta per al Barça és el fet d’haver-se format a la Masia, on va jugar del 2004 al 2011 quan, amb 19 anys i després de debutar al primer equip, va fer les maletes per anar al Chelsea, amb el qual va guanyar la Champions League.

No hi ha dubte que la pèrdua d’Oriol Romeu seria un cop duríssim per al Girona, que perdria un dels pilars fonamentals de l’equip en la temporada del seu retorn a primera divisió i que, a més, no té substitut, ja que, si no hi ha una gran sorpresa, Ramon Terrats es convertirà en jugador del Vila-real en les pròximes hores.

LES PRIORITATS

Brozovic, temptat per l’Aràbia, i Parejo, amb dubtes, sembla que s’allunyen

DE LA CASA

Format a la Masia, la seva adaptació a l’equip hauria de ser ràpida
Encara no hi ha contacte entre els dos clubs i l’operació podria anar per llarg
El curs brillant que ha signat amb el Girona ha motivat l’interès per Oriol Romeu
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)