1a divisió

L’estrena més lluitada

L’únic entrenador que s’estrenarà a primera divisió la temporada 2023/24 serà Francesc Xavier García Pimienta després d’acabar en la segona posició el curs passat a 2a divisió A i assolir l’ascens directe. El tècnic barceloní es presenta d’aquesta manera a la màxima categoria amb l’objectiu de consolidar l’equip insular a l’elit després de cinc temporades a la categoria de plata. García Pimienta, que va arribar a la banqueta del Las Palmas durant la temporada 2021/22, veu d’aquesta manera reconeguda la seva trajectòria com a tècnic, que fins que va fer el pas a Gran Canària havia estat sempre vinculada al futbol base del Barça.

El tècnic barceloní va estar un total de quinze temporades entrenant equips del planter blaugrana, passant per la banqueta del cadet A, el juvenil B i el juvenil A abans de fer el salt al Barça B al tram final de la temporada 2017/18, agafant el relleu de Gerard López amb l’objectiu d’aconseguir la permanència a 2a divisió A. No va poder ser i en les tres temporades següents García Pimienta va liderar el projecte del Barça B buscant el retorn al futbol professional, que se li va escapar dues vegades en el play-off d’ascens després d’acabar la lliga de 2a divisió B en la segona posició. L’estiu del 2021, malgrat que el seu nom havia estat sobre la taula més d’una vegada per agafar les regnes del primer equip, Laporta va prescindir d’ell per apostar per Sergi Barjuan. Ara, a Las Palmas, García Pimienta tindrà el premi d’entrenar a primera.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)