1a divisió

Definits tots els lideratges

Només l’Almeria, el Celta i el Rayo han canviat el tècnic aquest estiu

Entre els disset restants, hi ha tres entrenadors catalans i cinc que no van començar el curs passat en el seu club

Divendres el Rayo Vallecano va fer oficial l’arribada de Francisco Rodríguez com a nou entrenador i va completar les vint banquetes de primera divisió per la temporada 2023/24, i és que els vint clubs que competiran a la màxima categoria ja tenen el seu líder i màxim responsable de l’equip, que buscarà complir els objectius i evitar que els mals resultats posin fi a la seva aventura al capdavant d’un càrrec per al qual hi ha sempre molts candidats però pocs són els escollits. L’exentrenador del Girona que ha agafat les regnes de l’equip de Vallecas és una de les tres úniques novetats que hi haurà a les banquetes per començar aquesta temporada, ja que la majoria d’equips han apostat per mantenir el tècnic amb què van acabar el curs passat. De fet, el Rayo Vallecano també hauria volgut continuar amb Andoni Iraola al capdavant, però la Premier ha temptat el basc i els de la franja han estat obligats a canviar el rumb. Vicente Moreno, que agafa el relleu de Rubi a la banqueta de l’Almeria, i un històric com Rafa Benítez, que liderarà el projecte del Celta després de la destitució de Carvalhal, són les altres novetats a les banquetes per la temporada 2023/24. A banda d’aquests tres entrenadors que debutaran, n’hi ha cinc més que arrencaran el curs des de l’inici després d’arribar a mitja temporada el curs passat. És el cas del flamant guanyador de l’Europa League amb el Sevilla, José Luis Mendilibar, de Bordalás al capdavant del Getafe, de Baraja com a tècnic del València i de Quique Setién a la banqueta del Vila-real, a banda de Paco López, que després d’arribar a mitja temporada va assolir l’ascens directe amb el Granada i lògicament continuarà a la banqueta.

En línies generals costa trobar projectes consolidats a les banquetes de primera divisió, ja que l’entrenador del Girona Míchel Sánchez serà un dels que més temps haurà estat al seu equip. De fet, a banda de Pellegrini i Ancelloti, que van agafar el Betis i el Madrid, respectivament, l’estiu del 2021 igual que el tècnic de Vallecas el Girona, només l’Osasuna, la Real Sociedad i l’Atlético tenen projectes més consolidats a les banquetes. I és que Jagoba Arrasate iniciarà el seu sisè curs al Sadar, la d’Imanol Alguacil serà la setena temporada al capdavant de la Real Sociedad i el sostre, una vegada més, el marcarà Diego Pablo Simeone, que començarà la tretzena temporada com a tècnic de l’Atlético. Paraules majors per a l’argentí, que el curs passat es va convertir en l’entrenador que més partits ha dirigit el conjunt colchonero i que ja és el tretzè entrenador que més partits a dirigit de la història a primera divisió amb 440. Davant seu, això sí, té tres tècnics que continuen actius com Pellegrini (446), Mendilibar (460) i Ernesto Valverde (481), que al capdavant de l’Athletic serà l’entrenador amb més experiència a la categoria.

Respecte a la temporada passada, amb l’absència de tècnics com Diego Martínez i Andoni Iraola i el retorn d’entrenadors com Rafa Benítez, Mendilibar o Bordalás, la mitjana d’edat a les banquetes creix considerablement. De fet, el tècnic del Barça Xavi Hernández serà el més jove d’aquesta temporada amb 43 anys. El terrassenc, que arrencarà el curs des de l’inici per segona vegada al club blaugrana, té l’objectiu clar de revalidar el títol de lliga aconseguit amb solvència el curs 2022/23, però també amb l’obligació de millorar notablement els resultats a Europa.

Tres catalans

Una de les grans novetats aquesta temporada serà l’estrena a primera divisió de Francesc Xavier García Pimienta, que després d’assolir l’ascens amb Las Palmas tindrà l’objectiu de mantenir la categoria amb una filosofia de joc formada a la Masia. El seu aterratge a la màxima categoria permetrà mantenir la nòmina de tres entrenadors catalans que hi va haver a l’inici del curs passat, i és que el tècnic format a can Barça agafa el relleu de Rubi, que va decidir per voluntat pròpia tancar la seva etapa a l’Almeria tot i que el club el volia renovar. Xavi Hernández i Sergio González, que complirà la seva tercera temporada a la banqueta del Cadis, seran els altres dos entrenadors catalans a primera divisió.

EL MÉS JOVE

Xavi, amb 43 anys, dirigirà el Barça per tercera temporada i serà el tècnic més jove

ELS CANVIS

Vicente Moreno, Rafa Benítez i Francisco agafen l’Almeria, el Celta i el Rayo Vallecano

RES CANVIA

Simeone iniciarà la seva tretzena temporada com a entrenador de l’Atlético

CONSOLIDAT

Al Girona serà el primer cop que Míchel dirigirà un equip per tercera temporada
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)