Mundial

Anglaterra derrota Nigèria als penals

La campiona d’Europa continua viva, però ha patit de valent per avançar als quarts de final d’aquest mundial ple de sorpreses. Anglaterra ha eliminat Nigèria en la tanda de penals, després que el partit acabés en empat a zero.

Ha estat un partit força igualat, amb ocasions a banda i banda. De fet, les més clares han estat per al conjunt africà, que ha estavellat fins a dues pilotes a la fusta. Anglaterra, espessa en atac, s’ha topat amb el mur nigerià i no s’ha sentit còmode. Per a rematar-ho, Lauren James ha estat expulsada poc abans del final del temps reglamentari per una acció innecessària i innocent en què ha trepitjat una rival sense haver-hi la pilota en joc. El VAR ha avisat la col·legiada i ha ensenyat la targeta a James, una de les jugadores més desequilibrants d’Anglaterra.

Amb el 0-0 després de la pròrroga, tot s’ha decidit des del punt de penal. Allà, Anglaterra ha estat molt més encertada que Nigèria, que ha errat els dos primers llançaments de la tanda. Chloe Kelly ha transformat el penal definitiu. El rival de les angleses sortirà del Colòmbia-Jamaica de demà (10 h).

Les blaugrana Lucy Bronze i Keira Walsh han estat titulars en l’onze anglès. La migcampista, que havia fet saltar les alarmes en el partit contra Dinamarca i s’havia perdut el darrer duel de la fase de grups per molèsties al genoll, ha estat substituïda en el minut 120 per unes noves molèsties. Al bàndol nigerià, Oshoala ha entrat en la segona meitat.