Mundial

La selecció espanyola, campiona del món

Mundial. Les espanyoles han superat Anglaterra

La selecció espanyola és la nova reina del món del futbol després de superar Anglaterra en la gran final del mundial d’Austràlia i Nova Zelanda. El combinat de Jorge Vilda suma la primera estrella gràcies a un gol d’Olga Carmona a la mitja hora de partit (1-0). Una final en què nou jugadores del Barça han estat titulars –tres d’elles, catalanes–: Cata, Ona, Paredes, Codina, Aitana, Mariona i Salma per part d’Espanya, i Bronze i Walsh per part d’Anglaterra.

El conjunt de Sarina Wiegman, primera seleccionadora en dirigir dues finals del mundial amb dues seleccions diferents, ha pres la iniciativa des de l’inici, buscant el joc directe i intentant guanyar l’esquena de les centrals. De fet, la primera remata a porteria ha estat un xut fluix de Hemp que Cata ha blocat fàcilment (5’). De mica en mica, però, Espanya ha anat despertant i ha anat connectant possessions més llargues i acostant-se a l’àrea rival. Tot i així, l’ocasió més clara l’ha tornat a tenir Hemp amb un xut al travesser (16’). Just després, ha estat Alba Redondo qui ha protagonitzat el primer avís espanyol, però Earps ha tret la rematada (17’). A la mitja hora de joc, Espanya ha obert la llauna. Una pèrdua de Bronze ha propiciat l’atac de la roja. Mariona ha vist la incorporació d’Olga Carmona i la futbolista del Madrid, heroïna en les semifinals contra Suècia, ha marcat amb un xut ras al pal llarg (29’). L’equip de Vilda ha acabat millor la primera part i Salma ha fregat el 2-0 en l’última jugada amb un remat al pal (45’+1).

Sarina Wiegman ha mogut la banqueta al descans, fent entrar a James i Kelly i canviant el sistema de joc. Les angleses han fet un pas endavant i han tingut més presència en atac, però la primera ocasió del segon temps l’ha tingut Mariona amb un xut ajustat que Earps ha enviat a córner (50’). També ho ha provat Aitana, però la pilota ha fregat el travesser (62’). I ha arribat una jugada que podria haver estat decisiva. Walsh ha tocat la mà dins l’àrea pròpia, el VAR ha avisat la col·legiada i aquesta, després de gairebé quatre minuts de revisió, ha xiulat penal. Jenni Hermoso, que ja havia fallat un penal en la fase de grups, no ha pogut fer el 2-0 i Earps li ha endevinat la trajectòria del llançament (70’). Del possible 2-0, al possible 1-1. Lauren James ha guanyat l’esquena de la defensa espanyola, però Cata ha posat una mà salvadora (76’). Després de diverses aturades per lesió, l’àrbitra ha afegit 13 minuts i Espanya els ha gestionat bé fins al xiulet final.

És el primer mundial per a la selecció espanyola. Nou jugadores del Barça i cinc catalanes entren en la història.