Mundial

Aitana Bonmatí, nominada a millor jugadora de la UEFA

Polèmiques a part per uns instants per reivindicar que l’excels treball que van dur a terme les jugadores de la selecció espanyola al mundial d’Austràlia i Nova Zelanda ja es comença a veure reflectit en la convocatòria de premiacions.

El proper dijous 31 a la tarda, la UEFA donarà a conèixer quina ha estat la jugadora més destacada de l’any, i és clar que una copa del món sempre té un pes significatiu per sumar més punts. La blaugrana Aitana Bonmatí és una de les tres finalistes que opten al premi, després de rebre el trofeu com a millor futbolista del mundial, també de la passada edició de la Champions i encapçalar la llista de favorites per endur-se enguany la Pilota d’Or. La seva companya de selecció i autora del gol de la victòria contra Anglaterra a la final, Olga Carmona, també està nominada com a millor jugadora de l’any de la UEFA. El trio de finalistes el completa l’australiana Sam Kerr.

La guanyadora rebrà el premi durant la cerimònia del sorteig de la fase de grups de la Champions que tindrà lloc a Mònaco a partir de les 18 h , però Aitana no serà la única representant culer que hi haurà a la gala i és que l’entrenador del Barça femení, Jonatan Giráldez, és candidat a fer-se amb el guardó de millor tècnic de l’any. Jorge Vilda i Sarina Wiegman, seleccionadors d’Espanya i Anglaterra respectivament, són els seus rivals. Així mateix s’entregaran els guardons de millor jugador i entrenador de futbol masculí.

Salma Paralluelo, Keira Walsh i Caroline Graham Hansen són les altres tres futbolistes blaugrana que han rebut vots del jurat de la UEFA, que està compost pels entrenadors dels clubs que participen a la lliga de campions femenina, pels seleccionadors de les federacions membres de la institució europea i per un grup de periodistes. Alèxia Putellas va ser la guanyadora en les edicions de 2022 i 2021. També Lucy Bronze té aquest trofeu a la seva vitrina després d’haver-lo aconseguit l’any 2019 quan jugava a les files del Lió.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)