Més futbol

Les territorials demanen la dimissió de Rubiales

Cas Rubiales. Els presidents de les federacions territorials també insten a una reestructuració orgànica “profunda i imminent” de l’ens per afrontar “una nova etapa” i donen suport a Pedro Rocha

Ahir va ser un dia marcat en vermell amb relació al cas Rubiales. Per una banda, els presidents de les federacions territorials es van reunir de manera “extraordinària i urgent” per analitzar i avaluar la situació actual de la federació espanyola de futbol després de la suspensió de la FIFA a Luis Rubiales i per prendre les decisions oportunes. Per l’altra banda, el Tribunal Administratiu de l’Esport (TAD) també es va reunir per estudiar la denúncia que va presentar el CSD. Unes reunions de màxima importància i que van durar molt més que no es preveia. Tant és així, que el president del Consell Superior d’Esports, Víctor Francos, que havia convocat una roda de premsa a mitja tarda per donar a conèixer els detalls d’aquestes reunions, no va poder valorar res per falta d’informació. Quan va sortir davant dels mitjans de comunicació encara no havia transcendit el contingut d’aquestes reunions.

En aquesta compareixença “fallida”, Francos va reiterar la seva confiança en els fonaments jurídics de la denúncia i va confirmar que si el TAD determina que hi ha falta greu, activaran els mecanismes per destituir Rubiales. De moment hauran d’esperar, perquè el TAD els ha sol·licitat més documentació abans de decidir si obre un expedient disciplinari a Rubiales. Respecte a l’assemblea de la RFEF, Francos va expressar el seu desig que no es repetís “l’espectacle de divendres passat” i que el president interí, Pedro Rocha, i els presidents territorials estiguessin a l’altura de les circumstàncies.

No va ser fins passades les deu de la nit quan la federació espanyola va emetre un comunicat en què explicava el contingut d’aquesta trobada. Després d’una reunió maratoniana de més de sis hores, tots els presents van acordar que de manera immediata Rubiales ha de presentar la dimissió com a president de la RFEF. En aquest escrit també insten els òrgans corresponents a una “profunda i imminent reestructuració orgànica en càrrecs estratègics de la federació per donar pas a una nova etapa de gestió en el futbol espanyol”. Els presidents de les territorials també van instar Pedro Rocha a retirar immediatament l’última comunicació en nom de la federació amb la FIFA i la UEFA. Per acabar, van atorgar el seu suport unànime a Rocha perquè lideri aquesta nova etapa, i es van posar a la disposició del CSD i les institucions implicades per continuar construint la candidatura del mundial del 2030.

També ahir, el president de la federació catalana, Joan Soteras, es va reunir amb la consellera de Presidència, Laura Vilagrà, i la secretària general de l’Esport i l’Activitat Física, Anna Caula. El govern de la Generalitat va demanar a Soteras una resposta més contundent sobre el cas Rubiales i també li va reclamar que condemni el masclisme i que emprengui accions per tal que aquest cas “no es quedi només en una anècdota”.

Paral·lelament a tot això, la fiscalia de l’Audiencia Nacional ja investiga Luis Rubiales per agressió sexual pel petó forçat a Jennifer Hermoso després d’haver constatat que, a primera vista, s’hauria comès un delicte. En concret, la fiscalia ha obert diligències d’investigació arran de diverses denúncies presentades contra el president suspès, i ha ofert a la futbolista la possibilitat de denunciar-lo per un delicte d’agressió sexual. Hermoso, si vol, es pot posar en contacte amb la fiscalia en un termini de 15 dies per tal d’informar-se dels seus drets i poder fer la denúncia. Luis Rubiales cada cop està més acorralat.

La mare, en vaga de fam

Una setmana després de l’inici del cas Rubiales, la mare del dirigent suspès es va declarar en vaga de fam. Ahir al matí Ángeles Béjar es va tancar a l’església de la Divina Pastora de Motril (Granada) i va assegurar que no en sortirà fins que es faci “justícia amb el seu fill”. Reclama una solució a la “cacera, inhumana i sagnant”. Béjar demana a Jennifer Hermoso que “digui la veritat” i “mantingui la versió que va tenir al principi dels fets”. Assegura que el seu fill és “incapaç de fer mal a ningú”. El tancament a l’església serà “indefinit, dia i nit”.

La UEFA no actuarà contra els equips de la lliga espanyola

L’última maniobra de la federació espanyola en relació amb el cas Rubiales ha fallat. El secretari general de la federació i home fort i de confiança de Rubiales, Andreu Camps, va presentar divendres una denúncia a la UEFA contra el govern espanyol per intervencionisme. La intenció de Camps era aconseguir que la màxima autoritat del futbol europeu amenacés el govern espanyol amb la suspensió de l’RFEF i l’exclusió dels equips de totes les competicions europees. Aquest moviment, però, no tindrà cap repercussió. La UEFA no farà res, ja que mai ha actuat per sobre de la capacitat executiva del govern espanyol.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)