Territorial

El govern, contra Soteras

Cas Rubiales. La portaveu de l’executiu, Patrícia Plaja, assegura que el president de la FCF “no és la persona adient” per dirigir l’entitat

Els esdeveniments es continuen succeint en el cas Rubiales. També esquitxat està el president de la Federació Catalana de Futbol (FCF), Joan Soteras, que va ser criticat pel govern ahir. Soteras, que va ser present en el discurs de divendres de Luis Rubiales, va aplaudir diverses de les seves intervencions i al final va assegurar que les explicacions del dirigent eren “creïbles”. I el govern, a través de la portaveu de l’executiu, Patrícia Plaja, va qüestionar que Soteras es mantingui al capdavant de la FCF perquè considera que “no ha estat a l’altura de la gravetat dels fets” del cas Rubiales i, per tant, ara mateix “no és la persona adient” per presidir l’entitat. Per l’executiu català, la resposta inicial de Soteras no va tenir “ni la contundència ni les formes que requerien els fets de tal gravetat”. “El govern no comparteix en cap cas la posició de la Federació Catalana de Futbol, que no ha estat a l’altura de la gravetat dels fets”, va insistir Plaja. “No voler reconèixer la gravetat dels fets els converteix en còmplices. Les persones que giren la mirada i no fan res perquè no torni a succeir, vol dir que tenen connivència amb actituds masclistes i amb els agressors en els casos més greus. No tenim la pell fina, diem que s’ha acabat”, va argumentar la portaveu. Pel govern, la resposta de la FCF no ha estat “compartida ni entesa ni pel govern ni pel conjunt de la societat, que ha fet mostres de rebuig” del cas Rubiales.

En aquest sentit, la Generalitat es va reunir ahir amb Soteras, i Plaja va dir que “no cal entrar” explícitament a explicar el contingut del que ha qualificat de “reunió privada”, que va tenir lloc amb el president de la FEF i representants del govern, en concret de la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, i la secretària general de l’Esport, Anna Caula. De la reunió precisament en va parlar Soteras, a TV3 i també a Catalunya Ràdio, on va mostrar-se molest perquè es fes pública. “El que em sap greu de la trobada és que es va airejar una reunió que no s’havia d’haver airejat”, va dir Soteras. “Amb la Generalitat no hi va haver cap pressió. Quan em pressionen, faig tot el contrari”, va explicar. “Soc molt gran perquè em toquin el crostó, no em deixo tocar el crostó. Si ho haguessin fet, m’hauria aixecat i hauria marxat”, va afegir-hi el president, que també va parlar dels fets de divendres en l’esmentat discurs de Rubiales. “Divendres les explicacions de Rubiales eren creïbles, però després de pensar i escoltar i veure tot el que va passar, passa el cap de setmana i ja no són creïbles”, va continuar Soteras. “Són fets que mai a la vida haurien d’haver passat i no poden tornar a passar i s’ha de ser contundent. Li hem demanat la dimissió i és el màxim que podem fer”, va reblar el president de la FCF, que també va respondre a les crítiques del govern: “A la senyora Plaja no la conec de res, no sé ni qui és”, va dir. “El govern no és ningú per dir-me si he de dimitir o no”, va cloure.

El govern no comparteix en cap cas la posició de la FCF, que no ha estat a l’altura de la gravetat dels fets
Patrícia Plaja
PORTAVEU DEL GOVERN
A la senyora Plaja no la conec de res, no sé ni qui és. El govern no és ningú per dir-me si he de dimitir o no
Joan Soteras
PRESIDENT DE LA FCF
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)