Més futbol

Vilda, destituït com a seleccionador espanyol de futbol femení

Han estat dies de rum-rum fins que l’expectativa s’ha complert: la federació espanyola de futbol fa fora Jorge Vilda com a seleccionador de l’equip femení. L’entrenador s’ha reunit avui durant uns minuts amb Pedro Rocha, president interí de l’entitat durant la suspensió de Luis Rubiales per part de la FIFA, a la ciutat esportiva de Las Rozas i allà li han comunicat la seva destitució. L’organisme acaba de fer oficial la desvinculació en un escrit en què agraeix Vilda per haver “estat clau per al notable creixement del futbol femení i per haver deixat la selecció espanyola com a campiona del món i segona en el rànquing FIFA”.

El madrileny ocupava el càrrec des del 2015 i el seu únic títol aconseguit al capdavant de la selecció espanyola ha estat el recent mundial de futbol coronat a la ciutat de Sidney el passat dia 20 d’agost. Durant aquest cicle, Vilda ha vist el seu nom involucrat en alguns escàndols, com quan l’estiu de l’any passat, 15 jugadores van renunciar a més convocatòries fins que no es produïssin canvis importants en els plantejament tàctics i la gestió del grup. Vilda va resistir l’envestida, però només tres jugadores van acceptar tornar a vestir la samarreta de ’la Roja’.

L’altre gran escàndol i del que no ha pogut ja sortir-ne viu és el relacionat amb l’actitud del Luis Rubiales durant la final del mundial. Vilda i Rubiales han tingut sempre una estreta relació i, a pesar que el seleccionador va emetre un comunicat fa uns dies condemnant el comportament de l’expresident, bé que va aplaudir el seu discurs a la famosa assemblea extraordinària, en què, a més, Rubiales li va prometre públicament apujar-li el sou. Després d’aquest dia negre per al futbol espanyol, part dels integrants de l’equip tècnic de Vilda van presentar la seva dimissió.

Montse Tomé, el relleu

No ha trigat gaire la federació a anunciar el relleu de Vilda. És Montse Tomé, que fins ara era ajudant del seleccionador. Exjugadora del Barça, entre altres equips, l’asturiana era mà dreta de Vilda.

En paral·lel a aquesta notícia, l’organisme ha emès un comunicat firmat per Pedro Rocha en què demana perdó a les campiones del món, a les institucions de futbol i als aficionats per “la conducta inapropiada de Luis Rubiales” durant la final del mundial femení perquè “no respon als valors de la societat espanyola” i reconeix que els successos “han causat un dany enorme a l’esport espanyol”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes

No sóc subscriptor

Tarifa digital d’El Punt Avui i L’Esportiu

Per
només
48

per un any

Ja sóc subscriptor

Per gaudir dels avantatges has d'activar la teva subscripció facilitant-nos el número de contracte i el NIF o DNI de la subscripció.

Activa la subscripció