Més futbol

Les jugadores de la selecció espanyola i sueca exhibeixen una pancarta amb el lema “S’ha acabat”

El primer partit de l’era post-Rubiales i post-Vilda ha estat marcat per un to reivindicatiu. Després de quatre dies de tenses negociacions entre les futbolistes i la federació, les jugadores de la selecció espanyola i sueca han saltat sobre el terreny de joc amb una pancarta amb el lema “S’ha acabat, la nostra lluita és la lluita global”. Les de La Roja també han lluït un braçalet amb la mateixa frase i el número 10, el dorsal de Jenni Hermoso. Tot plegat, per posicionar-se amb el cas Rubiales i la situació que estan vivint amb la federació. A més, en les graderies de l’estadi Gamla Ullevi de Göteborg s’han pogut veure pancartes amb missatges d’ànim per a Jenni i la resta de les futbolistes d’Espanya.

Amb 9 campiones del món en el primer onze de Montse Tomé, entre les quals les blaugranes Alèxia Putellas, Aitana Bonmatí, Mariona Caldentey, Irene Paredes, Ona Batlle i Cata Coll, les espanyoles s’han imposat a Suècia (2-3) en el primer duel de la Nations League gràcies a un penal en el temps afegit transformat per Mariona Caldentey.

El matx ha començat sense un clar dominador. La selecció espanyola ha apostat per sortir amb la pilota controlada, mentre Suècia ha optat per pressionar a dalt conscients del desgast mental i físic de les seves rivals. Després de diverses arribades per part dels dos conjunts, la primera oportunitat més clara ha estat pel combinat orientat per Montse Tomé, amb un xut des de la frontal de l’àrea d’Aitana Bonmatí (16’) que ha refusat sota pals Musovic. En el minut 22, a la sortida d’un córner, Suècia s’ha avançat en el marcador amb una rematada de cap de Magdalena Erikson en la que Cata Coll no ha pogut fer res. Abans d’arribar al descans, Espanya ha igualat el duel amb la diana d’Athenea (37’) amb un xut potent des del balcó de l’àrea. En el minut 41, la portera blaugrana ha estat providencial refusant un mà a mà amb Angeldal.

En la represa, les de Montse Tomé han sortit endollades, i han disposat de nombroses ocasions per capgirar el marcador. No ha estat fins al minut 78 que ho han aconseguit mitjançant la diana d’Eva Navarro. Poc després, però, han vist com les sueques feien l’empat aprofitant una pilota morta dins l’àrea (Hurting, 83’). En el temps afegit (95’), Mariona ha transformat un penal per donar el triomf i els tres primers punts a la selecció espanyola.