Més futbol

Una lluita mundial

Selecció espanyola. Les jugadores van desplegar una pancarta amb el lema ‘S’ha acabat’ per enviar un missatge de tolerància zero al món sencer

Una lluita mundial que va més enllà del futbol. Les protagonistes continuen alçant la veu. El primer partit de l’era post-Rubiales i post-Vilda va estar marcat per un to reivindicatiu. Després de quatre dies de tenses negociacions amb la federació i el CSD, les jugadores de la selecció espanyola, amb el suport de les sueques, van saltar al terreny de joc amb una pancarta amb el lema S’ha acabat, la nostra lluita és la lluita global. A més, les de la roja també van lluir un braçal amb el número 10, el dorsal de Jenni Hermoso. Tot plegat, per deixar clara la seva posició amb relació al cas Rubiales i la complicada situació que estan vivint amb la federació perquè es produeixin els canvis estructurals necessaris, i enviar un missatge de tolerància zero envers els abusos al món sencer.

Les futbolistes no van estar soles. Les grades de l’estadi Gamla Ullevi de Göteborg, plenes de gom a gom per presenciar aquest duel de la lliga de les nacions, es van omplir de pancartes amb missatges d’ànim per a Jenni i la resta de les jugadores espanyoles. Precisament, durant aquest matx, que va guanyar Espanya (2-3) gràcies a un penal transformat per Mariona Caldentey en el temps afegit, la FEF va fer oficial la destitució de Miguel García Caba, fins ara el director d’integritat i peça important de l’organigrama de Luis Rubiales, expresident de la federació. García Caba va ser l’encarregat d’elaborar l’informe intern de la FEF que exculpava Rubiales del petó a Jenni. Un canvi més que s’afegeix a la destitució d’Andreu Camps.

ERC vol reformar la llei

Esquerra Republicana va registrar ahir una proposta de llei al Congrés per modificar la llei de l’esport per tal que la presència de qualsevol jugador/a en una convocatòria de la selecció espanyola deixi de ser considerada un deure i sigui exclusivament un dret. A més, deixa a “elecció lliure de qualsevol esportista decidir si anar a la convocatòria o renunciar-hi”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)