1a divisió

L’Atlético guanya el derbi i el Barça manté el liderat (3-1)

Barça i Girona estaven molt pendents del derbi madrileny d’aquesta nit entre l’Atlético i el Madrid. Una victòria blanca el deixava líder una jornada més, però la derrota dels d’Ancelotti contra els matalassers (3-1) permet als blaugrana encapçalar la classificació empatats a punts amb els gironins.

El Madrid ha estat desdibuixat sobre la gespa del Wanda. Els de Simeone han arrencat el duel amb força i amb una pressió alta. De fet, tan sols han necessitat quatre minuts per obrir la llauna. Una centrada de Lino des de l’esquerra l’ha rematat Morata al fons de la xarxa. I és que l’Atlético ha fet molt mal al Madrid en aquestes accions. Tan sols un quart d’hora després, ha estat Griezmann qui s’ha trobat tot sol dins l’àrea i ha enviat un cop de cap dins la porteria de Kepa (18’). El Madrid estava desaparegut, i sort n’ha tingut de Kepa, que ha evitat el 3-1 amb una bona aturada a xut de Saúl (31’). Tot i això, Kroos ha posat emoció al duel amb una gran volea des de la frontal (35’). Encara abans del descans, els blancs han fet un segon gol, però l’acció ha estat invalidada per fora de joc de Rüdiger (44’).

Si Ancelotti ha intentat trobar alguna solució a la mitja part, l’Atlético s’ha encarregat d’ensorrar-la. En la primera acció del segon temps, quan ni tan sols s’havia jugat un minut, els matalassers han tornat a fer mal de la mateixa manera que en els altres dos gols. Saúl ha centrat còmodament des de l’esquerra i Morata, tot sol, ha situat el 3-1 (46’). Aquest gol ha estat definitiu i ha donat tranquil·litat als de Simeone, que han fregat el quart en un remat de cap d’Hermoso al travesser (54’). Fins al final, amb un partit que s’ha anat trencant, el Madrid ho ha intentat sobretot amb xuts des de la mitjana distància, però han estat oportunitats molt tímides.

És la primera derrota del Madrid després de cinc victòries en les cinc primeres jornades. Els blancs queden tercers a un punt de Barça i Girona, mentre que l’Atlético se situa cinquè.