1a divisió

El Barça i el Girona guanyen

Derbi. L’Atlético colpeja el Madrid amb tres gols de cap, posa fi a la seva imbatibilitat i permet a culers i gironins empatar a punts en la part alta

Atlético 3 Real Madrid 1

ATLÉTICO:Oblak; Molina (Azpilicueta, 65’), Savic, Giménez (Correa, 86’), Hermoso, Lino (Javi Galán, 86’); Koke (Witsel, 46’), Llorente, Saúl; Morata (Memphis, 82’) i Griezmann.REAL MADRID:Kepa; Lucas Vázquez (Nacho, 57’), Rüdiger, Alaba, Fran García (Mendy, 57’); Kroos (Brahim Díaz, 70’), Camavinga (Tchouaméni, 57’), Valverde, Modric (Joselu, 46’); Bellingham i Rodrygo.GOLS:1-0 (4’) Morata. 2-0 (18’) Griezmann. 2-1 (35’) Kroos. 3-1 (46’) Morata.ÀRBITRE:Alberola Rojas (comitè manxec).T.G.:a Giménez, Modric, Mendy i Bellingham.PÚBLIC:69.082 espectadors al Cívitas Metropolitano.

El Barça, el Girona i el futbol català somriuen. El derbi madrileny es presentava més que interessant i important. L’Atlético tenia el repte de frenar un Madrid imbatut que fins ara havia guanyat tots els partits de lliga, a més del de Champions. Els blancs volien mantenir la ratxa i ser líders de la primera divisió una setmana més, però els colchoneros van ser molt millors sobre la gespa del Metropolitano. En conseqüència, les dues primeres places de la classificació les ocupen ara el Barça i el Girona, empatats a 16 punts, amb els d’Ancelotti ocupant el tercer calaix del podi.

Tres cops de cap van deixar KO el Madrid. Tres gols pràcticament idèntics que la defensa blanca ni va veure. L’Atlético va sortir molt més intens a disputar el derbi i només va necessitar quatre minuts per fer el primer. Una centrada perfecta de Lino, que va fer anar de corcoll els madridistes, la va rematar Morata al fons de la xarxa. Un gol que va esperonar els de Simeone, que en el minut 18 van fer el segon en una altra rematada de cap, aquest cop de Griezmann, a centrada de Saúl des de l’esquerra. El Madrid, però, va intentar treure l’orgull i Toni Kroos va escurçar distàncies amb una gran volea des de la frontal. El Metropolitano va quedar un moment sense respiració quan Camavinga va fer el 2-2 abans de la mitja part, però l’acció va quedar invalidada per fora de joc posicional de Rüdiger.

Tot i això, els blancs continuaven vius... per poca estona. No s’havia jugat ni un minut de la segona meitat quan Saúl i Morata van connectar en una acció clavada al 2-0. Centrada des de l’esquerra i cop de cap del davanter. El 3-1 va dictar sentència i els intents blancs van ser estèrils. Barcelona i Girona regnen a primera divisió.