1a divisió

Vinicius declara pels insults racistes rebuts a Mestalla

El davanter del Real Madrid, Vinicius Jr, ha acudit aquest matí als jutjats de la capital espanyola per declarar pels insults racistes que va rebre el passat 21 de maig en el partit contra el València a Mestalla. Una declaració que ja s’havia posposat en dues ocasions.

El brasiler, que ha declarat per videoconferència davant el jutjat d’instrucció número 10 de València, ha ratificat que se sent víctima d’uns insults racistes. Segons ha explicat EFE, el jugador està convençut que aquests insults van produir-se per motius racials i pel fet de destacar com a futbolista. També ha insistit en el fet que els insults van ser generalitzats per part d’aficionats de tot l’estadi, tot i que hi ha tres acusats. Vinicius també ha admès que va fer gestos a l’afició valencianista que indicaven que jugarien a la segona divisió, però ha explicat que formaven part del seu caràcter de futbolista que pot sentir-se motivat per jugar en un ambient hostil.

Amb aquesta declaració s’acaben les primeres diligències ordenades pel jutjat, tot i que Militao està citat com a testimoni a finals de novembre.

La resposta del València

El club ha emès un comunicat en què ha mostrat “sorpresa, rebuig i indignació” per la declaració de Vinicius, ja que considera que no es pot generalitzar el comportament de tots els aficionats que van assistir a Mestalla. “El club és plenament conscient de la gravetat de l’assumpte. El racisme no té cabuda en el futbol, ni en la societat, però no pot combatre’s amb fal·làcies ni mentides infundades”, explica. I conclou el comunicat exigint a Vinicius “que rectifiqui de manera pública la seva presumpta declaració”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)