Copa

El Granada, eliminat de la copa

El jutge Disciplinari Únic de Competició de la Federació Espanyola de Futbol (RFEF) ha estimat el recurs de l’Arosa i ha acordat donar al Granada per perdut el partit de la primera eliminatòria de la copa contra el club gallec, on s’havia imposat per 0-3, per alineació indeguda del porter Adri López.

Tot i que el conjunt andalús havia al·legat que la copa és una “competició professional”, emparant-se a la nova Llei de l’Esport que va entrar en vigor l’1 de gener del 2023, el jutge Únic manté en la seva decisió que la copa és una competició” no professional”. D’aquesta manera li dona la raó a l’Arosa, que va presentar una reclamació per suposada alineació indeguda del porter del Granada Adrián López Garrote, en entendre que no podia jugar el matx al ser més gran de 23 anys i tenir fitxa amb el Recreativo Granada, filial del conjunt andalús. Posteriorment, l’òrgan disciplinari de la RFEF va traslladar la denúncia al Granada “perquè manifestés el que convingués al seu dret”.

D’aquesta manera, el jutge entén que el Granada va incomplir la normativa, perquè “no és vàlid que un futbolista amb 23 anys complerts al primer de gener de la temporada en curs, i inscrit a l’equip dependent, en aquest cas el Club Recreativo Granada ’ B’, s’alineï amb el primer equip de la cadena principal -Granada CF- ja que aquesta opció únicament es permet per a futbolistes amb la condició de porter i únicament en competicions professionals, i en el nostre cas, el Campionat d’Espanya/Copa de S.M. el Rei, sense cap mena de dubte, és una competició oficial d’àmbit estatal i caràcter no professional”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)