Champions

Torna la Champions

Vuitens de final. Avui (21 h) les eliminatòries obren foc amb el Copenhaguen-Manchester City i el Leipzig-Real Madrid. El torn del Barça, la setmana vinent

Torna a sonar la música de la Champions League. Exactament dos mesos després la pilota torna a rodar en la màxima competició continental amb els vuitens de final. Només 16 equips poden aspirar ja a l’orelluda, entre ells el Barça, que, sense gaires arguments futbolístics, s’aferra a fer-la grossa. Sembla impossible, ara mateix, però és l’última bala que li queda a l’equip dirigit per Xavi Hernández amb la lliga ja molt costa amunt i amb la resta de títols perduts. S’hi posarà la setmana vinent, el dimecres 21 (21 h), en l’anada al feu del Nàpols.

Avui obren foc dos dels favorits, el Manchester City i el Real Madrid, els dos únics equips que van fer ple de victòries en la fase de grups. L’equip dirigit per Pep Guardiola, vigent campió, s’enfronta (21 h) al Copenhaguen, una de les revelacions de la competició. El conjunt danès va classificar-se contra pronòstic, en un grup en què va imposar-se al Manchester United i al Galatasaray, i en què el primer va ser el Bayern, contra el qual va ser capaç d’empatar un partit (0-0), l’únic que no va guanyar el grup bavarès. “Tinc un gran respecte pel rival. Ja he dit als jugadors que s’havien de preparar mentalment per patir. Serà un partit disputat, molt disputat, ho pressento”, va manifestar Guardiola, tècnic d’un conjunt que no coneix la derrota en els últims 19 partits a Europa, on encadena vuit victòries en els últims vuit compromisos, fet que representa també la millor ratxa d’un equip anglès en la història de la màxima competició continental. L’últim equip a encadenar un número més gran de victòries va ser el Bayern, entre el 2019 i el 2020 (15).

Pel que fa al Madrid, farcit de baixes, visita a la mateixa hora (21 h) el Leipzig. El conjunt entrenat per Carlo Ancelotti està en quadre, encara que va fent. Està sense Courtois i Militao des de principi de temporada, ara només té un central sa –Nacho–, i tampoc pot comptar amb Bellingham, que en té per tres setmanes per una lesió muscular. “Mai penso en els que no hi són. No hi és Bellingham, però sense ell hem guanyat quatre partits de quatre jugats”, va assegurar en la prèvia el preparador italià. L’equip alemany, que no està aconseguint el ritme del Leverkusen ni del Bayern en la Bundesliga, és cinquè a 18 punts del conjunt dirigit per Xabi Alonso, té noms interessants com els ex blaugrana Dani Olmo i Xavi Simmons i els davanters Lois Openda i Benjamin Sesko.

Copenhaguen-Man. City
Anada: avui, 21 h Tornada: 6/3 (21 h)
Leipzig-Real Madrid
Anada: avui, 21 h Tornada: 6/3 (21 h)
PSG-Real Sociedad
Anada: demà, 21 h Tornada: 5/3 (21 h)
Lazio- Bayern
Anada: demà, 21 h Tornada: 5/3 (21 h)
Inter-Atlético
Anada: 20/2, 21 h Tornada: 13/3 (21 h)
PSV-Dortmund
Anada: 20/2, 21 h Tornada: 13/3 (21 h)
Porto-Arsenal
Anada: 21/2, 21 h Tornada: 12/3 (21 h)
Nàpols-Barça
Anada: 21/2i, 21 h Tornada: 12/3 (21 h)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)