Peralada i Escala firmen taules en la tornada del derbi de l’Alt Empordà (1-1)

Com va passar la setmana passada amb el duel gironí entre Girona B i Peralada, avui, en el derbi altempordanès, Peralada i Escala també s’ho han repartit. A l’inici de la segona meitat Marc Padilla ha avançat els locals, però els anxovencs no han tardat a empatar-ho amb diana d’Izan González. Partit igualat que ha acabat com es mereixi amb un punt per cada un.

La primera part del derbi ha estat molt anivellada. Els primers a crear una ocasió han estat els homes d’Aday Benítez, que per tercer partit consecutiu, el tècnic els dirigia des de la grada després de ser expulsat a Vilassar de Mar. Xumetra ha estat el primer a fer treballar a Jonatan sota pals, amb un xut de falta. El Peralada ha tardat més a crear la primera ocasió amb una centrada de Jandro que no ha trobat rematador. Però, la gran part dels primers 45 minuts s’han jugat a mig camp. El gran protagonista ha estat el mal estat de la gespa que dificultava el control de la pilota per tots dos conjunts. Arribats al 35’ l’Escala l’ha tingut a pilota aturada. Josu ha estat l’encarregat de xutar la falta davant l’àrea gran dels xampanyers. La pilota ha marxat desviada a la dreta i Pime l’ha recuperat per centrar-la a l’àrea petita. Nil ho ha intentat convertir en el primer gol dels anxovencs, però la pilota ha sortit per sobre el travesser. El Peralada també n’ha tingut una abans del descans amb un remat de cap que també ha marxat amunt. Els últims a dir, però, han tornat a ser els visitants que aprofitant un rebuig del porter verd-i-blanc, Josu ha xutat des de pràcticament mig camp quan la porteria local era buida, però no ha calculat bé i el xut ha resultat massa alt.

Tornant dels vestidors, el partit semblava continuar igual d’anivellat com estaven els dos equips de l’Alt Empordà en la taula abans del partit, a només un punt. Però els locals han volgut demostrar perquè tenien aquell punt de més i cinc minuts després de tornar del descans, han marcat el primer. Amb una ràpida transició Marc Padilla s’ha quedat sol davant Nacho, i guanyant-lo en l’u contra u, ha obert la llauna, o potser més ben dit, la copa, pels xampanyers. Però els anxovencs no han tardat a obrir (la seva) llauna. Primer han avisat amb un xut de Xumetra que Joanatan ha salvat amb una bona mà. I minuts després, han celebrat la primera diana firmada per Izan González, que aprofitant un rebuig defensiu l’ha enviat al fons de la xarxa de Jonatan des de la frontal de l’àrea. Amb l’1-1 al partit ha continuat força igualat i repartint-se les ocasions entre els dos equips. El primer el Peralada amb una centrada de Marc Padilla, l’autor del gol, que no ha trobat rematador. El segon, l’Escala, amb una rematada d’Amoedo dins l’àrea petita just després d’un córner que ha marxat fregant el pal esquerre dels xampanyers. Als últims minuts n’hi ha hagut per tothom, però cap amb prou transcendència. Tampoc després dels “quatre minuts més a l’electrònic” que han anunciat per megafonia al Municipal de Peralada. I amb un punt per cada un, Peralada i Escala han firmat taules en la tornada del derbi de l’Alt Empordà.