Copa Catalunya

Les finals es guanyen

Copa Catalunya. L’Olot intentarà aixecar el títol davant l’Andorra, de segona A, en un estadi municipal que serà ple de gom a gom. Els garrotxins esperen sorprendre el contrincant

“És el partit més important de la història de l’Olot.” Això va dir el president de l’entitat garrotxina, Joan Agustí, durant la presentació de la final de la copa Catalunya. El màxim mandatari n’ha vist de tots els colors en les gairebé dues dècades que fa que està vinculat al club i, a banda dels partits que han donat títols o ascensos –la seva junta ha pujat l’equip des de la primera regional fins a segona FEF–, no hi ha cap partit en la història centenària de l’Olot que pugui repercutir en un primer títol de copa Catalunya. Per aixecar el trofeu preuat, els olotins, primers del grup cinquè de tercera FEF, hauran de superar l’Andorra, penúltim classificat a segona A, tot un equip professional amb una profunditat i qualitat de plantilla que fa por. Això sí, els de la Garrotxa tindran el suport de la majoria del públic que emplenarà de gom a gom el municipal d’Olot, que just ahir va penjar el cartell de tot venut amb un aforament de 2.618 espectadors per motius de seguretat. L’olla és plena d’ingredients per tal de pensar que pot ser una tarda històrica per a l’Olot, que tot i la diferència de categoria sap que el rival no té tots els sentits posats en la competició com els tindrà ell.

L’Olot transita per la primera posició de tercera amb un marge que el passat cap de setmana va passar de quatre a set punts respecte de l’Hospitalet. Sense dubte, una alenada d’aire i tranquil·litat que juntament amb la victòria contra el Mollerussa en l’últim sospir dona una empenta indispensable als de Pedro Dólera cap al títol. L’Andorra, tot al contrari. Els d’Eder Sarabia són penúltims a segona A i el dilluns van perdre a casa contra l’Amorebieta, el cuer, amb un gol rival en el 88. Mala peça al teler a l’estat d’ànim de l’equip andorrà, que només pensa a recuperar els jugadors titulars o més habituals anímicament i física per afrontar dissabte una nova final al camp del Cartagena, un altre dels implicats en el descens a primera FEF. Els del Principat faran múltiples rotacions, però això no voldrà dir que en l’onze inicial hi hagi futbolistes del nivell d’Oier Olazabal en porteria, Sergi Samper, Pablo Moreno, Álex Calvo i Karrikaburu, entre d’altres. Jugadors que voldran agradar al tècnic per tal de tenir oportunitats en un tram final de lliga que es preveu emocionant per evitar un descens que seria traumàtic.

Un camí d’orgull

L’Olot ha competit a meravella en la copa Catalunya. En el tram inicial, la competició sempre és un marc de proves per als equips que es troben en plena pretemporada al mes d’agost. –l’Andorra, l’actual campió, va accedir-hi directament en unes semifinals en què va superar l’Hospitalet (0-1)–. En el camí fins al darrer esglaó, l’Olot va haver de superar la FE Grama, en un partit en que es va ajornar per falta d’il·luminació amb victòria colomenca però que en la represa els olotins van poder remuntar (3-4). Els tres següents rivals van ser tots de segona FEF –els tres es troben entre els quatre primers de la taula–, com el Sant Andreu (2-3), el Badalona Futur (2-2, i 4-2 als penals) i l’Europa en un Nou Sardenya que aquesta temporada només ha vist perdre el seu equip contra l’Olot (0-2). Una trajectòria de molt mèrit que omple d’orgull i que si hi ha justícia ha de tenir un bon final.

17 Partits guanyats 7

6 Partits empatats 8

2 Partits perduts 16

37 Gols a favor 24

14 Gols en contra 39

AMB TRANQUIL·LITAT

L’Olot pot aparcar bé la lliga gràcies al marge de set punts amb el segon classificat

AMB NEGUIT

L’Andorra és a la penúltima plaça a segona A i haurà de remar per obtenir la salvació

LA PRÈVIA

Ser tan a prop d’aixecar un trofeu fa goig perquè costa molt. No juguem la copa del Rei, ni per Europa i les lligues són difícils
Quan veus la plantilla de l’Andorra amb 25 futbolistes de nivell de segona A veus la diferència
Pedro Dólera
entrenador de l’Olot
Tenim l’objectiu de motivar els jugadors perquè ho facin bé. És un títol important i el volem guanyar
Eder Sarabia
Entrenador de l’andorra
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)