1a femenina

El Barça supera el Llevant les Planes en un derbi vibrant (2-4)

El Barça s’ha endut un derbi català vibrant (2-4), sobretot en la primera part, on han arribat els sis gols del duel. El Llevant les Planes s’ha avançat en el marcador en dues ocasions, amb gols matiners d’Allegra (10’) i Uribe (19’). Les dianes de Pina (12’ i 30’), Torrejón (34’) i Bruna (45’) han permès a les blaugrana, amb un onze condicionat per la tornada de les semifinals de Champions contra el Chelsea, sumar una nova victòria i continuar liderant amb fermesa la Lliga F.

El partit ha començat a un ritme molt alt, amb els dos equips volent ser molt verticals i assetjant sense miraments la porteria rival. La primera ocasió ha estat pel Barça, amb una rematada des de la frontal de Marta Torrejón que ha marxat desviada (2’). El Llevant les Planes ha respost ràpidament amb una arribada perillosa des de la banda esquerra d’Irina Uribe, que finalment ha acabat en res. Quan les blaugranes estaven començant a fer-se amb el control del joc, ha arribat la sorpresa. Les de Ferran Cabello s’han avançat en el marcador amb un xut potent, ras i col·locat d’Allegra des de l’interior de l’àrea (10’). El Barça no ha tardat gens a reaccionar. Un minut després, Pina ha aprofitat un rebuig per enviar l’esfèrica al fons de la xarxa i situar l’empat en l’electrònic. Un empat que ha durat ben poc. En un partit que estava sent trepidant, les de Sant Joan Despí han tornat a fer saltar la sorpresa amb un golàs d’Irina (19’), que ha desaprofitat un desajust en la defensa visitant per situar el 2 a 1. Gran inici del Llevant les Planes, que ha sortit amb les idees molt clares i ha aconseguit portar el partit al seu terreny. Les de Jonatan Giráldez, tot i que no se sentien gens còmodes sobre la gespa, buscaven amb insistència el gol de l’empat. Una diana que ha arribat en el minut 30, altre cop, de les botes de Pina després d’una gran centrada de Bruna Vilamala i un gran gest tècnic de la de Montcada i Reixach. Tres minuts després, el Barça ha aconseguit capgirar el marcador. A la sortida d’un córner, Torrejón ha estat la més llesta al segon pal. Centrada de Pina, que pentina Bronze i Marta Torrejón situa el 2 a 3 (34’). Abans del descans, encara hi ha hagut temps perquè Bruna fes el quart amb una rematada de cap després d’una gran jugada col·lectiva (45’).

La segona part ha començat amb un triple canvi a les files del Barça. Ona Batlle, Martina i Keira Walsh han entrat al terreny de joc en detriment d’Alexia, Bronze i Corrales. Les blaugrana, a diferència del primer temps, han aconseguit controlar al rival i tallar d’arrel totes les jugades prometedores del Llevant les Planes, que li ha passat factura l’altíssim ritme de partit en els primers 45 minuts. El segon temps estava sent més avorrit i pla. Cap dels dos equips aconseguia generar ocasions. No ha estat fins el 69’, que Bruna, amb un xut des de fora de l’àrea que ha marxat desviat, ha tornat a inquietar la porteria rival. La mateixa Bruna l’ha tornat a tenir poc després amb una rematada acrobàtica que ha atrapat Caceres. Una portera que, miraculosament, ha tret sota pals la rematada d’Ari per evitar el cinquè gol (76’). Malgrat que el Barça ho ha intentat fins al final, el marcador no s’ha mogut. El Barça ha fet els deures i ja pot pensar en el duel de dissabte que ve a Londres. El Llevant les Planes, per la seva banda, continuarà lluitant per evitar el descens.