Territorial

El Figueres empata a la pròrroga i passa a la final per l’ascens a 3a divisió FEF (1-1)

El Figueres ja és a la fase final per pujar a 3a divisió FEF. La Unió ha patit quan els locals han empatat l’eliminatòria amb un gol de penal al 45,’ però, a la pròrroga, els alt empordanesos ho han solucionat amb una diana de Marc Bech al 93’.

La Unió, avui vestits de vermell, ha començat el partit al Feliu Codina, el camp de l’Horta amb la calma de l’avantatge. Però l’Horta ha sortit a totes. I amb canvis als onzes inicials, Albert Genís per Pugi al Figueres i Rubén Cifuentes i Aragay per Vilajosana i Samuel a les files dels barcelonins.

Sense grans ocasions, però, el partit ha anat avançant amb algun córner a favor del conjunt ei local.

Al minut 13 de joc han arribat les males notícies pels locals. Canvi obligat de Fábian que ha marxat coix substituït per Samuel al lateral esquerre. I deu minuts després marxava també el màxim golejador, Riki Vidal, que ha entrat en el seu lloc Jordi López.

Tot i això, els altempordanesos no han trobat el forat i no han aconseguit preocupar a León sota pals.

Abans de marxar al descans, quan semblava que ja no es mouria el marcador, l’àrbitre, molt qüestionat durant la primera meitat per la grada local, ha xiulat un penal a favor de l’Horta. I des dels onze metres, Otman ha consumat el primer gol del partit que ha empatat l’eliminatòria. I amb la moral dels barcelonins ben amunt el partit ha marxat al descans amb l’1-0 que convertia el global en un 2-2.

A la represa, l’Horta, amb el somni de tercera altre cop en joc, ha començat dominant les ocasions i Quinti, a la porteria altempordanesa, s’ha hagut de posar la granota de treball per aturar el primer xut d’Otman.

Després d’un primer canvi, punta per punta, Khalid per Ousman, el Figueres ha tingut la primera ocasió clara que aturat León (56’), i s’ha tornat a posar dins el partit.

Amb una mica més de confiança la Unió s’ha apropat més a la porteria local, però això no ha fet que es reduïssin les arribades dels d’Horta.

A la meitat de la segona part, el partit s’ha jugat més aviat a mig camp, tot i que la banda esquerra del Figueres ha estat la protagonista amb Teixi com a director. Però l’Horta també ha volgut dir la seva i a falta de menys de 10 minuts Vives ha estavellat la pilota al travesser.

Ni els nervis ni la intensitat han servit per desempatar l’eliminatòria i el partit ha marxat a pròrroga.

A la primera meitat de la pròrroga la Unió ha aconseguit dominar la possessió i ha acabat arribant el gol. Xut de Marc Bech, que sol dins l’àrea, creua la pilota al pal esquerre i fa el gol que val una final de play-off per pujar a 3a divisió (93’).

El somni a Horta, però, ha estat a tocar també. Els locals han marcat al minut 104 de la pròrroga, però l’àrbitre l’ha anul·lat per fora de joc.

Al drama de l’Horta s’hi ha sumat la pluja. I per si no n’hi havia prou per als barcelonins Jordi López ha vist la segona groga i s’ha quedat amb un jugador menys per acabar el partit.

El marcador ja no s’ha mogut i la Unió és a una última eliminatòria contra l’Atlètic Lleida per ser equip de 3a.