Eurocopa

Espanya brilla, Lamine il·lusiona

Grup B. El combinat de Luis de la Fuente goleja una decebedora Croàcia i el jugador del Barça es converteix en el més jove a jugar un fase final d’una Eurocopa, amb 16 anys, 11 mesos i 2 dies

Espanya 3 Croàcia 0

ESPANYA:Unai Simón, Carvajal, Le Normand, Nacho, Cucurella, Pedri (Dani Olmo, 59’), Rodri (Zubimendi, 86’), Fabián, Lamine Yamal (Ferran Torres, 86’), Morata (Oyarzabal, 67’) i Nico Williams (Mikel Merino, 67’).CROÀCIA:Livakovic, Stanisic, Sutalo, Pongracic, Gvardiol, Modric (Pasalic, 65’), Brozovic, Kovacic (Sucic, 65’), Majer, Budimir (Perisic, 56’) i Kramaric (Petkovic, 72’).GOLS:1-0 (29’) Morata. 2-0 (32’) Fabián. 3-0 (45’+2’) Carvajal.ÀRBITRE:Michael Oliver (anglès). T.G.: Rodri.PÚBLIC:68.844 espectadors a l’Olympiastadion de Berlín.

Lamine Yamal ha arribat a aquesta Eurocopa d’Alemanya amb els quaderns de quart d’ESO i l’estoig a la maleta, la consola i uns quants videojocs, i molts somnis per complir. El primer el va fer realitat ja ahir a Berlín. Enèsim record de precocitat per al nano, que amb 16 anys, 11 mesos i 2 dies és ja el futbolista més jove de tota la història a jugar una fase final de l’Eurocopa. Titular i protagonista contra Croàcia perquè seva va ser la centrada que va acabar en el tercer gol de Dani Carvajal. El dia abans de la gran final, Lamine Yamal complirà 17 anys. Tornar a l’Olympiastadion de Berlín el 14 de juliol a bufar les espelmes és l’objectiu que persegueix el talent del Barça i també el d’una Espanya que ha iniciat el camí de la millor manera possible, amb un 3-0 contra una Croàcia que venia de ser bronze a Qatar, però que ahir, entre moltes altres coses, li va faltar ritme, encert en la rematada i fe. El polonès Kazper Kozlowski ostentava l’anterior rècord amb 17 i 246 dies. Ara és propietat d’un Lamine Yamal que hauria pogut convertir-se ahir també en el golejador més jove però Livakovic va posar una mà increïble davant el xut del jugador del Barça, en una acció on havia estat assistit per Pedri, ja amb Espanya dominant per tres gols.

Espanya ho va resoldre en tres minuts. Morata va superar Livakovic en el cara a cara després d’una gran passada vertical de Fabián Ruiz en l’acció de l’1-0 (29’). I el futbolista del PSG va tornar a aparèixer poc després per marcar el millor gol de la tarda (32’). Va rebre una pilota de Pedri al balcó de l’àrea i allà va recitar poesia, amb un retall sobre Modric amb l’esperó, canviant-se la pilota de cama, marxant després de Brozovic i connectant un xut que va passar per sota les cames de Sutalo. Tot en un pam de terreny.

Carvajal, que ja va marcar en la final de la Champions amb el Real Madrid, va completar la golejada. Croàcia va tenir ocasions de retallar distàncies però ho van impedir primer Cucurella en una gran acció defensiva i després Unai Simón aturant un penal a Petkovic.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)