Eurocopa

Ucraïnesos i gironins

Artem Dovbyk i Viktor Tsygankov volen traslladar a la seva selecció la brillant campanya al Girona, on han estat peces bàsiques

Pitxitxi de primera amb 24 gols, Dovbyk centra els focus després d’un rendiment brillant

Avui comença el seu camí per a l’Eurocopa 2024 Ucraïna, una selecció que s’ha hagut d’adaptar a les inclemències que genera estar en guerra amb Rússia i haver de competir lluny de casa durant tota la fase de classificació i repesca inclosa. El combinat de l’est, però, s’ha fet fort davant l’adversitat i ha comprovat que l’exili de molts dels seus jugadors a d’altres equips de fora del país li ha repercutit en positiu per fer un pas endavant. Ucraïna ja era un país exportador de talent, però a través dels seus grans equips podien retenir molts dels jugadors seleccionables i joves talents, un fet que ara se’ls escapa força de les mans amb una gestió complicada de tirar endavant. Entre els molts futbolistes que han buscat la tranquil·litat d’un altre país per desenvolupar la seva carrera, dues peces clau del combinat s’han reunit a Girona per convertir-se, també, en dos dels jugadors indispensables en la gran campanya que ha traçat el conjunt gironí aquest any a primera divisió, obtenint la tercera posició final en la taula i classificant-se així per a la pròxima Champions League. A Viktor Tsygankov i Artem Dovbyk totes els ponen a l’equip gironí des que hi han arribat. El primer, el gener del 2023 per demostrar les seves qualitats innates partint des de la banda dreta, i el segon, des de l’agost del 2023, ja de seguida mostrant-se un autèntic depredador de l’àrea.

A la direcció esportiva del Girona li ha sortit la mar de bé la inversió en el mercat d’Ucraïna, un país que, sí bé té pendent fer el salt de qualitat per participar en més mundials –només ha jugat el d’Alemanya 2006–, amb la generació actual, en l’última Eurocopa, ja va obtenir un gran resultat en arribar a quarts de final. En la fase de grups, Ucraïna va ser una de les millors terceres i en els vuitens va superar Suècia amb una diana precisament d’Artem Dovbyk en l’afegit de la segona part de la pròrroga. L’actual ariet del Girona va rematar amb el cap una centrada, en una de les dianes més importants de la història del futbol del seu país, que en els quarts va caure contra Anglaterra.

Amb l’esperança de traslladar el gran moment de forma, Tsygankov i Dovbyk seran dos arguments vitals en els esquemes de Rebrov per tal de poder donar una alegria als seus compatriotes, faltats de bones notícies. Romania, Eslovàquia i Bèlgica seran els contrincants d’una Ucraïna que ho donarà tot per estar en les eliminatòries entre els millors amb dos jugadors que els aficionats gironins segur que seguiran amb especial atenció. Concretament, a Artem Dovbyk molts clubs hi estaran atents per confirmar si en una gran cita com l’Eurocopa també pot oferir el magnífic rendiment que ha tingut al Girona, que ha obligat al club a taxar-lo en, com a mínim, 40 milions d’euros.

PRECEDENT

En l’última Eurocopa la generació actual va arribar fins als quarts de final

REFERENTS

Els blanc- i-vermells són dos arguments vitals en els esquemes de Rebrov
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)