Eurocopa

Croàcia, amb l’aigua al coll

Grup B. L’empat contra Albània deixa últim de grup l’equip de Zlatko Dalic, pendent ara de l’Espanya-Itàlia i obligat a guanyar l’‘azzurra’

Croàcia 2 Albània 2

CROÀCIA:Livakovic, Juranovic, Sutalo, Gvardiol, Perisic (Sosa, 84’), Brozovic (Pasalic, 46’), Kovacic, Modric, Majer (Sucic, 46’), Kramaric (Baturina, 84’) i Petkovic (Budimir, 69’).ALBÀNIA:Strakosha, Hysaj, Djimsiti, Ajeti, Mitaj, Asllani, Ramadani (Hoxa, 85’) Laçi (Gjasula, 72’), Asani (Seferi, 64’), Manaj (Daku, 85’) i Bajrami.GOLS:0-1 (11’) Laci. 1-1 (74’) Kramaric. 2-1 (76’) Gjasula, en pròpia porta. 2-2 (95’) Gjasula.ÀRBITRE:François Letexier (França). T.G.: a Daku, Gjasula, Hysaj i Ivusic.PÚBLIC:Uns 55.000 espectadors al Volksparkstadion.

L’escena d’una llegenda del futbol croat com Luka Modric assegut damunt la gespa del Volksparkstadion d’Hamburg al final del partit contra Albània, desolat i amb la mirada perduda, mentre l’albanès Arber Hoxha intentava consolar-lo, és una de les imatges impactants que ens deixa de moment l’àlbum d’aquesta Eurocopa. Als seus 38 anys, la seva història d’amor amb la selecció té data de caducitat i el final del conte podria acabar no sent el més desitjat, perquè Croàcia està ficada en un bon embolic. El desastre contra Espanya el dia del debut, sumat a l’empat contra Albània, deixa la selecció de Zlatko Dalic en una situació molt complicada, obligada a guanyar contra Itàlia en l’última jornada. Ni tan sols això li podria valdre per ser segona, en funció de quin sigui el resultat de l’Espanya-Itàlia d’avui a Gelsenkirchen.

Passar com una de les millors terceres seria la via lògica, però fins i tot aquesta ruta es veu llunyana perquè la tercera millor selecció del món a Qatar 2022 ha sumat un sol punt de sis possibles. Albània la va tenir contra les cordes durant més d’una hora de partit. L’entrada de Budimir ho va agitar una mica tot perquè el davanter del Mallorca va tenir influència en els dos gols croats. El gol de Kramaric i el de Gjasula en pròpia porta en dos minuts (74’ i 76’) van permetre remuntar el gol inicial de Laci, però no entrava en els plans de Croàcia el gol final de Gjasula, ara sí a la porteria correcta, en el minut 95 de partit. Alegria albanesa i decepció croata.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)