Eurocopa

João Félix no se’n surt

El lusità, que ve d’un nou curs decebedor amb el Barça, continua sense enlairar-se i no s’ha consolidat en cap dels equips en què ha jugat des que va sortir del Benfica

El davanter no ha jugat ni un minut en els dos partits que ha disputat Portugal

João Félix no se’n surt. El davanter lusità, propietat de l’Atlético i de qui el Barça vol continuar disposant després de tenir-lo aquesta darrera temporada a préstec, no aconsegueix enlairar-se. I és que el portuguès, un futbolista talentós, amb condicions per ser dels millors del planeta, continua encallat, sense enlairar-se, quan ja té 24 anys i al novembre en farà 25. I aquesta Eurocopa està sent un reflex de tot plegat. Després de dos partits de Portugal, Robert Martínez no l’ha fet jugar ni un minut. No obstant això, avui (21 h), contra Geòrgia, amb el combinat lusità ja classificat com a primer de grup, serà titular.

La trajectòria de l’atacant nascut a Viseu està marcada per una variable: la irregularitat. Va arribar a l’Atlético l’estiu del 2019 amb l’etiqueta de jove estrella amb un futur brillant. Amb només 19 anys, l’entitat colchonera va desemborsar 126 milions d’euros per ell, i es va convertir així en el fitxatge més car de la història del club i un dels més costosos del futbol mundial. Malgrat les grans expectatives generades pel seu fitxatge, João Félix només havia disputat una temporada al màxim nivell, amb el Benfica. No obstant això, aquella temporada va demostrar talent i determinació, i va destacar malgrat la seva joventut. Però a l’Atlético no va aconseguir consolidar-se com una peça clau en l’equip de Diego Simeone. Les seves actuacions no van tenir una línia contínua, ja que va alternar moments de brillantor amb fases en què semblava desconnectat del joc. La relació amb el tècnic tampoc va ser la millor i, finalment, en el mercat d’hivern de la temporada 2022/23, va marxar cedit al Chelsea.

Amb els blue, va ser un indispensable en els onzes de l’entrenador Graham Potter. No obstant això, els mals resultats van provocar la destitució de Potter, que va ser substituït per Frank Lampard. Amb l’arribada de la llegenda del Chelsea a la banqueta del club londinenc, João Félix va perdre la condició de titular i es va veure relegat a la banqueta en nombroses ocasions.

Després de la seva aventura sense pena ni glòria per Anglaterra, va tornar al club madrileny, però el desgast ja era massa gran i el Barça –l’equip dels seus somnis, com ell mateix va dir– el va rescatar l’estiu passat, també a préstec. I a can Barça es va guanyar ràpidament la confiança de Xavi i es va fer un lloc en l’onze titular. Va protagonitzar un gran inici, però de nou la falta de consistència en la seva versió el va condemnar. Aquest 2024 va perdre molt pes en l’equip i va ser titular en només set partits. A més, en els darrers set enfrontaments disputats pel conjunt culer, no va superar els 30 minuts de joc en cap cas, una mostra evident que va perdre la confiança que Xavi havia dipositat en ell a principis de temporada. En aquest sentit, els números canten: en 44 partits, ha marcat deu gols i ha repartit sis assistències, unes xifres pobres per a un jugador que va arribar al club amb l’etiqueta d’estrella.

Ara l’Eurocopa semblava un bon escenari perquè João Félix pogués revertir la situació, però de moment no ha jugat. Ser titular era complicat, ja que Cristiano Ronaldo, Rafael Leão i Bernardo Silva van un pas davant seu. Semblava que podia tenir possibilitats de participar com a revulsiu, però fins ara no ha estat així. El portuguès ha vist com Pedro Neto, Francisco Conceição i Diogo Jota li han guanyat la partida. “Per sort o per desgràcia, aquesta situació ja m’ha passat als clubs en què he estat i això m’ha ajudat a saber reaccionar en aquests casos. Soc aquí, soc un més i sempre que em necessiti hi seré per ajudar en tot el que pugui”, va dir João Félix en roda de premsa. “Sempre intento fer-ho tan bé com puc, sempre treballo per estar al màxim i ajudar. Les coses no han anat bé en algunes situacions, però mai em veuran rendir-me i estic segur que em veuran triomfar com sempre van pensar des que vaig aparèixer al Benfica”, va cloure el davanter.

OPORTUNITAT

Amb Portugal ja amb el primer lloc de grup assegurat, Robert Martínez el farà jugar avui

EL PROTAGONISTA

Les coses no han anat bé a vegades, però mai em veuran rendir-me. Em veuran triomfar
João Félix
JUGADOR DE PORTUGAL
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)