Eurocopa

Romania i la bandera de la il·lusió

Vuitens. Emmirallat en aquella mítica selecció dels noranta, l’equip de Iordanescu vol escriure una nova història d’amor en aquesta Eurocopa

Romania Països Baixos

ROMANIA:Nita, Ratiu, Dragusin, Burca, Sorescu, Marius Marin, Razvan Marin, Stanciu, Man, Mihaila, Dragus.PAÏSOS BAIXOS:Verbruggen, Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Aké, Schouten, Xavi Simons, Reijnders, Frimpong, Memphis, Gakpo.ÀRBITRE:Felix Zwayer (Alemanya).ESTADI:Munich Football Arena (75.024 espectadors).HORARI I TV:18 h (La 1).

Quan un pensa en Romania, noms com els de Gica Hagi, Florin Raducioiu, Dan Petrescu i Gica Popescu afloren a l’instant en la memòria. Aquella selecció de la dècada dels noranta va enamorar el món. Ara l’actual Romania d’Edward Iordanescu també està en procés de seducció. La imatge de Ianis Hagi mostrant amb orgull la bandera del seu país després de l’empat contra Eslovàquia que els garantia el primer lloc del grup E és una de les imatges d’aquesta Eurocopa. El seu pare va defensar aquesta bandera en 125 internacionalitats. Ara el fill busca escriure el seu propi camí. Com diu el porter Florin Nita, “aquesta generació està escrivint la seva pròpia història”.

Romania ha sorprès en la fase de grups, però avui el llistó puja contra els Països Baixos (18 h). Dels últims 14 enfrontaments directes entre totes dues, la selecció oranje ha guanyat 10 partits i només un ha acabat amb victòria de Romania. L’equip de Koeman és favorit. Els Països Baixos van lamentar en el seu dia el polèmic gol anul·lat a Simons contra França, però allò sumat a la derrota contra Àustria l’han fet anar pel costat tendre del quadre. La pressió és per a la oranje.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)