Més futbol

esports

Mor als 27 anys l’uruguaià Juan Izquierdo després d’un partit de la Libertadores

El futbolista del Nacional va col·lapsar en un duel al Brasil contra el São Paulo

Tragèdia en el futbol sud-americà. El futbolista uruguaià del Nacional de Montevideo Juan Izquierdo Viana (Montevideo, 1997) va morir ahir als 27 anys a l’hospital Albert Einstein de São Paulo on es trobava ingressat des de la setmana passada en una situació crítica.

El jugador va tenir al Brasil una aturada cardíaca durant el partit de tornada dels vuitens de final de la copa Libertadores contra el São Paulo, que es va jugar el dijous de la setmana passada. Els esforços de l’equip mèdic per reanimar-lo no van ser suficients. Segons explica l’agència Efe, va patir al mateix hospital un dany neurològic irreversible. En els últims dies l’havien mantingut sedat i amb respiració mecànica a la unitat de cures intensives però finalment els metges van confirmar als mitjans el fatal desenllaç.

El futbolista havia començat el partit a la banqueta i va entrar al camp en la segona part. Es va desplomar per culpa d’una arrítmia en els últims minuts. El van treure de l’estadi en ambulància mentre els jugadors dels dos equips mostraven la seva desesperació per la situació viscuda.

Durant el cap de setmana tot el futbol d’Uruguai va suspendre les seves activitats en suport al jugador. Grans figures de la selecció, com Luis Suárez i Fede Valverde, han enviat aquests últims dies missatges de solidaritat. També l’històric rival del Nacional, el Peñarol, ha publicat un missatge de condol en les seves xarxes socials. El jugador també havia jugat en aquest equip,.

Izquierdo, un defensa que s’havia format al CA Cerro, va debutar com a professional en el Peñarol i posteriorment va jugar en el Wanderers i el Liverpool del seu país abans de fitxar pel Nacional. Va jugar també una temporada a la lliga mexicana a les files del CA San Luis. La temporada passada, a les files del Liverpool, va aixecar al seu país els títols de la Supercopa, el campionat de l’Uruguai i el torneig de Clausura. Va ser nominat, a més, per formar part de l’onze ideal de la temporada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)