Nàstic

2a DIVISIÓ A

GIRONA-NÀSTIC

Detalls cars frenen l'impuls del Girona

Invicte el 2011, el Girona lamenta haver deixat perdre punts que l'haurien calmat molt

Agné ha imposat una proposta atractiva, però la línia de resultats ha estat irregular

Amb 27 punts i en tretzè lloc, el Girona arribarà al duel contra el Nàstic sense haver perdut el 2011, i això que ha jugat tres dels cinc partits a camp contrari. El que hauria de ser un balanç més que satisfactori, però, queda matisat pel desenvolupament de partits que no se li haurien d'haver escapat. Li va passar a Còrdova (1-1) i, de morma molt més greu, al camp del Tenerife, en què va deixar perdre un avantatge d'1-3 i amb un home més. Els gironins han hagut de lamentar sovint aquells petits detalls que li han impedit estar en una zona molt més còmoda i mirar amb tota la tranquil·litat del món les baralles de la part baixa.

Joc valent.

Un equip fet amb pressa a l'estiu ha anat creixent de mica en mica, tot i que ha hagut de passar per fases de fragilitat i li ha faltat ser més competitiu. En el seu retorn a Montilivi, i a partir d'una plantilla amb més qualitat que les anteriors, Raül Agné ha posat en pràctica una aposta valenta, ofensiva, de possessió de pilota, que ha engrescat en partits concrets l'afició de Montilivi, però que no sempre ha tingut bon resultat. Jugar i competir no és el mateix, i els gironins han estat frenats en diversos partits per culpa d'accions puntuals que calia corregir com fos, com ara el nombre de gols encaixats en accions a pilota aturada. L'equip va tancar el 2010 amb una segona sèrie llarga de partits sense guanyar –de sis, que s'allargaria a set amb el primer partit del 2011– i que el mantenia massa pendent de la zona de descens. Ara, però, enllaça cinc jornades invicte, amb dos triomfs –el primer a camp contrari, al Miniestadi i al límit gràcies a un gol miraculós de Despotovic– i tres empats.

Jandro, el referent.

Com va fer en les dues temporades anteriors, el Girona està fent de Montilivi la seva principal font de recursos. De bons resultats (cinc victòries, quatre empats i una derrota) i de joc prometedor en uns quants partits. I a l'hora d'engrescar una afició que ha anat creixent a l'estadi –gràcies a la campanya d'invitacions massives engegada pel club–, qui millor que Jandro Castro, l'home amb més qualitat de la plantilla. Rescatat d'una molt mala experiència de mitja temporada amb l'Elx, l'exjugador del Nàstic, l'únic que ha participat en tots els partits, ha estat el guia del Girona quan l'equip ha ofert la seva millor versió.

El Girona treballa ara amb 24 jugadors del primer equip, després de tancar el mercat d'hivern sense cap baixa i amb l'arribada de tres jugadors joves. L'exjugador del Cartagena Keko ha d'aportar profunditat per la banda. Adrien Goñi, que ve del filial de l'Athletic, és un pivot creatiu. I l'últim fitxatge i el més sorprenent, Emanuel Biancucchi és, fins que no faci mèrits propis, el cosí de Messi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes

No sóc subscriptor

Tarifa digital d’El Punt Avui i L’Esportiu

Per
només
48

per un any

Ja sóc subscriptor

Per gaudir dels avantatges has d'activar la teva subscripció facilitant-nos el número de contracte i el NIF o DNI de la subscripció.

Activa la subscripció