Nàstic

Virgili fa el salt al Nàstic

El màxim golejador de tercera divisió amb la Pobla és l'escollit per ocupar la fitxa de Viguera

Ja no podrà tornar al filial, i està motivat per competir amb Powel, Rubén Navarro i Eloy Gila

Ja feia dies que Albert Virgili tenia força clar que s'incorporaria a la disciplina del Nàstic, però calia esperar a la confirmació oficial del club grana, que ahir va anunciar l'operació, just el dia que se li acabava el termini per ocupar la fitxa deixada vacant pel lesionat Viguera. La intenció del Nàstic era fitxar un davanter de primera o segona A que disposés de pocs minuts en el seu equip, però els jugadors que agradaven al Nàstic –Iván Alonso (Espanyol), Benja i Saúl (BarçaB)...– preferien no moure's per lluitar per la titularitat. Finalment, el Nàstic ha decidit donar l'oportunitat a Virgili, màxim golejador fins ara de tercera divisió amb la Pobla de Mafumet amb 15 gols, els mateixos que Melo (Cornellà). Com que no és sub-23 –té 28 anys–, Virgili ja no podrà tornar a jugar amb el filial grana. El davanter del Catllar ha sigut titular en tots els partits de lliga disputats fins ara i només s'ha perdut 18 minuts en tot el curs. Virgili lluirà el número 7, el mateix que portava a la Pobla.

El fitxatge de Virgili pel Nàstic es va tancar ahir a primera hora del matí amb una reunió entre el director esportiu, Josep Maria Nogués; el director general, Lluís Fàbregas, i el mateix futbolista. Després, el nou jugador del Nàstic va participar en l'entrenament sota les ordres de Joan Carles Oliva, que ja havia donat el vistiplau a la seva incorporació, recordant, per exemple, que en la majoria de partits d'entrenament entre el Nàstic i la Pobla d'aquesta temporada Virgili gairebé sempre marcava. El davanter es mostrava ahir content i motivat pel canvi de nivell –ara haurà de competir amb Rubén Navarro, Powel i Eloy Gila–, però fins aquest migdia, quan serà presentat, no farà declaracions.

Kiko Ramírez: «Sempre es pot obrir la porta»

El tècnic de la Pobla de Mafumet, Kiko Ramírez, lluny de lamentar-se per haver-se quedat sense el seu davanter de referència, s'ha mostrat satisfet pel fet que un jugador del filial jugui al primer equip: «Estic molt feliç i content. S'ha complert el somni d'una persona que s'ha format al club, i no és fàcil fer-ho deu anys després.» Per Ramírez, Virgili «és l'exemple que sempre es pot obrir la porta, fins i tot amb 28 anys», i reconeix que el jugador sap que ha tingut l'oportunitat de jugar al primer equip «gràcies al seu treball i al dels seus companys a la Pobla». És el tercer jugador que aquesta temporada el Nàstic agafa del filial, després d'Eloy Gila i Álvaro Rey. Ara, a Ramírez tan sols li queda un davanter per disputar els partits que falten: el juvenil Fran Carbia, amb qui confia «totalment».

Torna al Nàstic deu anys després

Albert Virgili (el Catllar, 1983) ja va formar part de la primera plantilla del Nàstic la temporada 2001/02, però amb prou feines hi va jugar i va marxar cedit al Saragossa B, que el va acabar fitxant. Després, Virgili va passar pel Novelda, el Reus –també hi va tenir poca participació– i l'Sporting Maonès abans d'aterrar l'estiu del 2006 a la Pobla de Mafumet, a primera catalana. Va ser un dels artífexs de l'ascens de l'equip poblenc a tercera divisió i, a la nova categoria, va mantenir el seu nivell golejador tot i una lesió important. La temporada 2009/10 va fitxar pel Kitchee de la primera divisió de Hong Kong, però, després de marcar-hi sis gols en mitja temporada, va tornar al desembre a la Pobla de Mafumet, amb la qual, a tercera, ha acumulat un total de 47 gols.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)