Nàstic

La convicció de Powel (1-0)

L'holandès, viu i ràpid, fa amb poc angle el gol de la victòria del Nàstic (20')

L'equip grana recupera la solidesa anterior a la golejada al Miniestadi

No va tenir, però, el partit prou controlat contra un Numància insistent

Les places de descens queden a tres punts dels tarragonins

EL MILLOR El gol
Powel va treure petroli d'on no se'n veia.
EL PITJOR La definició
El Nàstic va perdonar la sentència.

El moment clau del partit d'ahir cal buscar-lo en el minut 20. Una pilota llarga arriba a la zona ocupada per Powel i Jaio. Cap dels dos té avantatge respecte al rival en l'acció, però l'holandès és més llest i ràpid i s'emporta la pilota. Està bastant escorat a la banda dreta quan entra a l'àrea, però afronta el xut amb convicció i només ell veu forat malgrat que té molt poc angle i que el porter Lafuente el tapa bé. És per sota les cames del porter basc del Numància que la rematada convençuda de Powel enfila el camí de la porteria. Novè gol de l'holandès i tres punts molt importants per al Nàstic. Ho són perquè l'equip grana oblida la golejada rebuda en la jornada anterior contra el Barça B i recupera la dinàmica de solidesa i eficàcia que va viure un parèntesi al Miniestadi. A més, la victòria deixa els tarragonins amb tres punts de marge respecte de la zona de descens.

Ahir, però, el partit no va ser fàcil, ja que el Numància no va parar d'insistir en atac, malgrat que amb poca profunditat i verí en la rematada. El conjunt de Sòria es va plantar al terreny de joc amb tres puntes, les bandes molt obertes i tres pivots a la segona línia, un fet que dificultava la sortida de la pilota del Nàstic, el mantenia massa allunyat del terreny de joc del rival i feia córrer i treballar molt els seus jugadors, que havien d'estar sempre atents. L'equip d'Oliva no es va trobar mai còmode, per bé que va saber contenir els atacs del rival amb un bon nivell defensiu –on no arribava la rereguarda hi havia Rubén, com sempre– i, especialment en la segona part, va disposar d'ocasions per sentenciar el partit i evitar un cert patiment en els últims minuts.

De seguida es va veure que el partit no seria fàcil. El Numància tenia més la pilota i al Nàstic li costava arribar a l'àrea rival. A més, la pressió avançada dels visitants provocava pèrdues a la zona de creació grana, però l'equip de Sòria no tenia continuïtat en l'acció ofensiva. El partit no feia gaire bona pinta, però llavors van aparèixer Powel, la seva convicció i el seu xut. El gol va fer millorar el panorama, però el Nàstic no podia controlar del tot el matx. Els visitants anaven fent, per bé que amb poc perill. Avançada la primera meitat, una bona combinació entre Raúl Fuster, Bergantiños i Morán va acabar amb el madrileny trepitjant l'àrea i fent un xut rebutjat amb encert per Lafuente. Havia sigut una bona ocasió per marxar tranquils al descans.

La definició, però, va ser ahir el dèficit principal del Nàstic, que arribava a l'àrea rival amb més perill que el Numància, sobretot en la segona meitat. Si Morán o Powel haguessin encertat a batre Lafuente en els primers minuts després de la represa, l'equip grana s'hauria estalviat una fase de la segona meitat en la qual ho va passar malament. Juan Carlos Unzué va introduir dos jugadors que van crear maldecaps als grana: Iñigo Vélez, la referència que els visitants buscaven en la segona part i que va jugar molt bé d'esquena a la porteria, i Angulo, un fals lateral esquerre que va aportar profunditat. La defensa grana va intensificar la concentració, Rubén es va esforçar en un parell d'accions i el perill es va minimitzar. Al contraatac el Nàstic hauria pogut sentenciar, però li va faltar encert i tranquil·litat.

NÀSTIC
1
NUMÀNCIA
0
NÀSTIC:
Rubén, Xisco Campos, Mairata, Sergio Díaz, Raúl Fuster (Mingo, 45'), Álex Bergantiños, Seoane, Morán (Eloy Gila, 81'), Felipe, Delporte (Gerardo, 56') i Powel.
NUMÀNCIA:
Lafuente, Flaño, Culebras, Jaio, Dani López (Angulo, 67'), Nagore (Iñigo Vélez, 45'), Dimas, Garmendia (Ion Vélez, 72'), Barkero, Cedric i Del Pino.
GOLS:
1-0 (20') Powel.
ÀRBITRE:
Sagués Oscoz.
T.G.:
Als locals Delporte, Álex Bergantiños, Seoane i Felipe, i als visitants Dimas, Garmendia, Barkero i Angulo.
PÚBLIC:
5.385 espectadors al Nou Estadi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)