Nàstic

La síntesi de la història del Club Gimnàstic

El Nàstic inaugura l'exposició sobre el seu 125è aniversari, embrió del futur museu del club

Elevat valor històric, estètic i emotiu d'una mostra que estarà oberta fins a final de juny

«El club ha de recuperar el protagonisme com a club poliesportiu més antic de l'Estat.» És una frase pronunciada per Enric Pujol, coordinador dels actes del 125è aniversari del Club Gimnàstic, durant la inauguració, ahir, de l'exposició sobre la història del club tarragoní, i resumeix un dels objectius principals de la mostra: que la gent conegui més a fons el Nàstic, la seva gran dimensió, i s'adoni que no és només un equip de futbol, sinó que és un club pioner, amb una llarga història i molta repercussió.

Més de 120 objectes –samarretes, pilotes, eines, botes, documents, entrades, cartells, trofeus assolits...– i més de 140 fotografies –la primera de les quals de l'any 1900– són els elements més destacats d'una exposició dissenyada per Antonio Latre i dividida en vuit espais diferents. També hi ha lloc per a les fotografies de tots els presidents de l'entitat, des de Joan Estil·les fins a Josep Maria Andreu; per al bust de William Tarin, un dels fundadors; per a l'auca del Nàstic, per a la bandera dissenyada per Jujol i per a un muntatge amb més de 500 fotografies d'esportistes que han passat pel club i entre els quals hi ha un infiltrat. També es pot veure el vídeo que es va estrenar durant l'acte d'obertura de l'aniversari, l'1 de març.

El president, Josep Maria Andreu, i el coordinador dels actes de l'aniversari, Enric Pujol, van recordar que a partir d'aquesta mostra es crearà el futur museu del Nàstic, necessari tenint en compte que l'exposició només recull una cinquena part de tots els objectes que hi ha al voltant del club tarragoní. Andreu va ressaltar que la mostra és un dels quatre elements principals de l'aniversari –juntament amb els actes d'obertura, el llibre d'Enric Pujol i l'acte final de reconeixement als noms propis que han fet possible la magnitud del club– i va agrair la col·laboració de l'Autoritat Portuària –hi havia el president, Josep Andreu–, que ha cedit el Tinglado número 4 per acollir una mostra que estarà oberta fins al 26 de juny.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)