Nàstic

3a DIVISIÓ

LA POBLA DE MAFUMET

La bipolaritat de la rereguarda de la Pobla

Els defenses de la Pobla han marcat un terç dels gols de l'equip

El filial grana, a més, és el segon conjunt menys golejat de la lliga

Julio Rico
DEFENSA DE LA POBLA
«Tinc una mitjana de 8 o 9 gols per temporada, ja que m'incorporo molt a dalt; l'estil de l'equip i les accions d'estratègia també m'ajuden»
Kiko Ramírez
ENTRENADOR DE LA POBLA
«Treballem molt l'estratègia i tenim jugadors que ho fan bé en aquestes accions»

Una de les claus de la gran trajectòria de la Pobla de Mafumet aquesta temporada està sent el bon rendiment de la seva defensa. I no només per la feina que fa al darrere –els grana són el segon equip menys golejat de la categoria, amb 29 gols en contra, superats tan sols pel Reus–, sinó per la que fa al davant. I és que un terç dels gols totals que acumula el conjunt grana (42), els han marcat els seus defenses. En aquest sentit, destaca la gran aportació ofensiva de Julio Rico, que tot i jugar al lateral dret –en alguns partits ha actuat com a interior– ja ha fet set dianes –quatre en els últims sis partits–, i s'ha convertit en el segon millor artiller de l'equip. Només Virgili, ara al Nàstic, n'ha fet més (15).

Que Julio Rico vegi porteria amb tanta freqüència, no és cap novetat per a ell: «Normalment acabo amb una mitjana de vuit o nou gols per temporada, ja que tot i que jugo de lateral m'incorporo molt a l'atac; l'equip, a més, juga amb un estil molt ofensiu i això em permet arribar més sovint a dalt, tot i que la prioritat per a un defensa sempre ha de ser no encaixar gols.» Les accions d'estratègia –diumenge contra el Prat va marcar així– també són una de les armes que el jugador sevillà, que ha passat per les categories inferiors de l'Écija, el Betis i el Madrid, aprofita millor gràcies a la seva alçada. L'altre exemple d'eficàcia a pilota aturada és Aleix Coch, que va marcar en tres jornades consecutives en aquest tipus d'accions. El tècnic, Kiko Ramírez, valora molt la feina d'estratègia: «És un aspecte que treballem molt i que està donant fruits i això, per a un entrenador, és molt important.» A més, també creu que l'aportació dels laterals és clau per explicar les xifres golejadores dels seus defenses: «Al mig del camp tenim pocs homes de banda i les incorporacions d'homes com ara Julio Rico, a la dreta, i Aitor Casas i Ñoño, a l'esquerra, fa que es converteixin en carrilers.» De tota manera, Kiko Ramírez recorda que «l'equip basa el seu joc en una bona disciplina defensiva, ja que el fet de no tenir molts golejadors fa que sigui clau encaixar pocs gols».


Julio Rico, amb set gols, és el segon màxim artiller dels grana, només superat per Virgili

ELS GOLEJADORS

NOM PARTITS GOLS
Virgili
29 15
Julio Rico
30 7
Fran Carbia
15 4
Aleix Coch
25 3
Ton Alcover
18 3
Ñoño
27 2
Alfons
25 2
Oribe
20 2
Álvaro Rey
9 1
Boniquet
26 1
Chechi
23 1
Fran Vélez
24 1
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)