Nàstic

Dues setmanes vitals per al Nàstic

Oliva assegura que els dos pròxims partits del Nàstic, a Elx i Osca, són «determinants»

No vol obtenir menys de 3 o 4 punts perquè perdre part del coixí complicaria molt el futur

Joan Carles Oliva
ENTRENADOR DEL NÀSTIC
«És la primera vegada que penso en dos partits seguits i no en un de sol, perquè són determinants. Poden marcar el futur»
«Si aconseguim almenys 3 o 4 punts en aquests dos partits serà molt bo per a la nostra confiança i per mantenir la distància. Sinó, se'ns complicarà molt el futur»
«L'equip ha de ser ambiciós. Seran dos partits de molta intensitat en què no podrem estar mai desconnectats. A fora, últimament, no hem estat bé»
«El Tenerife no ha dit l'última paraula. Jo no apostaria pel seu descens. Tindran vida si som nosaltres els que fallem»

Joan Carles Oliva va fer ahir una excepció en el seu habitual discurs de pensar només en la propera jornada. Ho va fer perquè considera «determinants» els dos pròxims partits del Nàstic, tots dos a camp contrari, dissabte a Elx i la setmana següent a Osca. «Poden marcar el nostre futur», afirma Oliva, que vol aconseguir en aquests dos duels un mínim de 3 o 4 punts per millorar la confiança de l'equip i, sobretot, per mantenir el coixí de punts respecte dels conjunts situats en zona de descens. El tècnic lleidatà és conscient, a més, que el seu equip no funciona últimament a fora de casa –al Miniestadi perquè el Barça B no li va donar opcions i a Còrdova perquè li va faltar intensitat– i que haurà de millorar per plantar cara a l'Elx i l'Osca, dos equips que obliguen el rival a ser intens durant els 90 minuts i a no desconnectar-se mai del partit.

El Nàstic ocupa la primera plaça de permanència, amb quatre punts de marge respecte de la zona de descens. El problema, tal com ressalta Oliva, és que l'equip que hi ha una posició per sobre del Nàstic, Las Palmas, té quatre punts més que els grana –i vuit més que els equips en places de descens–, de manera que la referència per als quatre últims és el Nàstic. Tots ells estan pendents dels resultats dels grana i Oliva tem que reaccionin, especialment el Tenerife, amb qualitat per capgirar la situació. Antonio Tapia, tècnic del Tenerife fins dimarts, quan va ser substituït per David Amaral, va recordar després d'empatar al Nou Estadi que ara el Nàstic afronta dos partits seguits a fora, i a aquest fet s'agafen els canaris per pensar de retallar-li distàncies. Joan Carles Oliva és conscient que si el Nàstic afluixa donarà vida al Tenerife, que té set punts menys que els grana, i de retruc al Salamanca, amb quatre punts menys.

Buscant qui faci el rol de Morán

El Nàstic afronta partits clau sense un dels seus referent, Morán, que estarà un mes de baixa. Joan Carles Oliva ho lamenta –«sempre ha sigut molt participatiu, ens dóna pausa i control», afirma–, però prefereix no fer-hi més voltes i centrar-se a buscar un futbolista que assumeixi el rol del madrileny. Delporte és el que està més preparat, segons Oliva, que assegura que el francès cada vegada apareix més i està molt motivat. El tècnic recorda que sense Morán el Nàstic se'n va sortir molt bé a Jerez (1-2) i diu que l'equip té alternatives per a la segona línia d'atac, ja sigui amb mobilitat (Delporte, Felipe Sanchón i Gerardo) o amb un bon un contra un (Álvaro Rey i Tuni).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)