Nàstic

Desacceleració inoportuna del Nàstic

La pitjor dinàmica amb Oliva: 4 punts de 15 i tres sortides seguides perdent

La falta de definició torna a ser la creu del Nàstic: 2 gols en 5 partits

Ha perdut l'oportunitat de fugir del pou mentre els rivals de sobre s'allunyen

3
PUNTS
té el Nàstic respecte a la zona de descens i 5 respecte als rivals que té per sobre.

Fa un mes, el Nàstic acabava de superar amb bona nota un tram de calendari complicat –es va enfrontar consecutivament amb el Rayo, el Celta, el Xerez i el Cartagena– i es va poder situar quatre punts per sobre de la zona de descens. Després d'assistir, amb poques possibilitats, a una altra demostració del Barça B (4-0), es va marcar l'objectiu d'aprofitar un tram de calendari en teoria més assequible per allunyar-se definitivament de la zona de descens. Però el Numància, el Còrdova, el Tenerife i l'Elx s'han mostrat com rivals durs per al Nàstic, que ha viscut en les últimes jornades la pitjor dinàmica amb Joan Carles Oliva a la banqueta. Només ha sumat 4 dels últims 15 punts en joc, amb tres desplaçaments seguits sense marcar ni puntuar, i tan sols ha fet dos gols en els últims cinc partits. Una altra vegada, com ja va passar en la primera fase de campionat, la falta definició en atac és la principal llosa de l'equip grana. Contra el Tenerife al Nou Estadi (1-1) i dissabte passat al camp de l'Elx (1-0), el Nàstic va fallar diverses ocasions clares de gol.

Així, l'equip d'Oliva ha desaprofitat una gran oportunitat per ampliar el coixí de punts respecte als llocs de descens. Ara estan a 3 punts de distància, de manera que encara ha tingut sort el Nàstic, que només ha perdut un punt respecte al pou durant l'últim mes, tot i la mala dinàmica. Afortunadament per al Nàstic, el Salamanca només ha aconseguit un punt dels últims 15 en joc, la reacció del Tenerife no arriba –un punt dels últims 21– i l'Albacete i el Ponferradina continuen estancats. En canvi, els rivals que hi ha per sobre del Nàstic s'han espavilat i han deixat l'equip tarragoní sol en la seva cursa per no ser atrapat pels de baix. Las Palmas, l'equip situat just per sobre del Nàstic, té 5 punts més que els grana gràcies a haver-ne sumat 13 dels últims 15 en disputa, i equips com ara el Recreativo, el Numància i l'Osca semblen haver fugit definitivament de la zona de perill.

El Nàstic es va marcar l'objectiu d'aconseguir tres o quatre punts en els dos desplaçaments seguits que afronta. Va perdre el primer, a Elx, de manera que està obligat a obtenir els tres punts dissabte al camp d'un Osca en bona dinàmica per no complicar-se més la vida. Desaprofitar més oportunitats per encarrilar la permanència pot acabar passant factura al Nàstic.

LA SÈRIE

4 punts de 15
J. 29
Barça B 4 - Nàstic 0
J. 30
Nàstic 1 - Numància 0
J. 31
Còrdova 1 - Nàstic 0
J. 32
Nàstic 1 - Tenerife 1
J. 33
Elx 1 - Nàstic 0

El sisè lloc, a l'abast dels que fugen del pou

La novetat principal d'aquesta temporada a segona A és la fase d'ascens que jugaran del tercer al sisè classificat. L'objectiu principal és que hi hagi pocs equips sense res en joc en la part final de la competició per no desvirtuar-la. Això està fent que, quan falten nou jornades per acabar la lliga, equips de la zona mitjana baixa encara tinguin possibilitats d'accedir a la fase d'ascens a primera. D'aquesta manera, serà complicat que els equips de la zona mitjana es deixin anar i es trobin, de cop i volta, lluitant per evitar el descens, tal com sol passar cada temporada. El Numància, l'Osca i el Recreativo, per exemple, que tot just estan fugint del pou, tenen les places de fase d'ascens entre els quatre i els sis punts de distància.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)