Nàstic

2a DIVISIÓ A

NÀSTIC

Continuïtat a la rereguarda

Mairata, que encadena 26 titularitats, viu l'època més regular en quatre anys al Nàstic

Intocable a l'eix de la defensa, Oliva té més dubtes amb la seva parella, ara Álex Ortiz

Pere Mairata
DEFENSA DEL NÀSTIC
«Jo em sento còmode jugui qui jugui amb mi a la defensa. Si hi ha canvis ens hi hem d'adaptar. Ara el més important és sumar punts independentment
de qui jugui»
3
GOLS
ha fet Mairata aquesta temporada, el seu millor registre amb el Nàstic.

Pere Mairata s'acosta als 100 partits amb el Nàstic i ho fa en el millor moment des que va arribar a Tarragona l'estiu del 2007, si més no pel que fa a les xifres. Encadena 26 titularitats i consolida la seva època més regular amb la samarreta grana. Ja ha superat els 24 partits que va disputar la temporada passada i està a tres dels de la campanya 2008/09. L'anterior, el 2007/08, en va jugar 17.

El central mallorquí va ser titular en el primer partit de lliga, a Las Palmas, però aquell dia es va lesionar i es va perdre els vuit partits següents. Va retornar a l'equip en la desena jornada, contra el Còrdova, en un partit en què va marcar el gol dels grana (1-1). A partir d'aquesta jornada, Mairata ja no ha abandonat la titularitat i ha jugat sencers 25 dels 26 últims partits. Només es va perdre 19 minuts al camp del Girona per culpa d'una expulsió injusta, com ho demostra el fet que el comitè de competició li va retirar la targeta vermella, de manera que no es va perdre per sanció el partit de la jornada següent. Mairata ha mantingut habitualment un bon nivell defensiu, que ha complementat amb tres gols, el seu millor registre ofensiu des que juga al Nàstic.

Si Oliva té clara la titularitat de Mairata, més dubtes té en qui ha de fer parella amb el mallorquí a l'eix de la defensa grana. Fins ara, Maitata ha jugat al costat de Sergio Díaz, David Medina i Álex Ortiz. El primer és el que ha estat més vegades titular dels tres, però últimament s'ha perdut alguns partits per lesió i per sanció. Primer va ser substituït per Medina, però diumenge, contra l'Alcorcón, Joan Carles Oliva va optar per Álex Ortiz, que va rendir a un bon nivell. Caldrà veure si el tècnic lleidatà torna a confiar en Sergio Díaz o prefereix donar continuïtat a Álex Ortiz, que diumenge va disputar tot just el segon partit de la segona volta i el primer en dos mesos.

L'objectiu, involucrar rivals en la lluita

Pere Mairata valora la victòria de diumenge contra l'Alcorcón perquè va permetre mantenir la distància amb el Salamanca, que està a quatre punts, i ampliar-la amb l'Albacete i el Tenerife, que ja tenen poques possibilitats de salvació. La referència del mallorquí continuen sent els 50 punts, i considera que si el Nàstic manté la progressió per arribar-hi, no trigarà a involucrar altres equips, com ara Las Palmas, en la lluita per evitar el descens. De moment, l'equip grana juga dissabte al camp del Vila-real B, un dels pocs equips que en la recta final de la temporada no s'hi juga res. Mairata, però, no se'n refia i només pensa en els tres punts per continuar fent coixí.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)