Nàstic

El Nàstic, tou i encallat, perd a Huelva (1-0)

L'equip grana caurà als llocs de descens si el Salamanca venç aquesta nit el Celta

El local Aarón (34') va trobar moltes facilitats per fer el gol decisiu

Els visitants van tenir poquíssimes ocasions per marcar

EL MILLOR Poca cosa
El Nàstic va estar malament en atac i en defensa. És clar que tocarà patir molt.
EL PITJOR La imatge
El partit d'ahir va donar pocs motius per a l'optimisme grana.

El Recreativo en va fer prou amb poc per derrotar el Nàstic i abocar l'equip grana a una situació molt compromesa. Si avui el Salamanca derrota el Celta a El Helmántico, el Nàstic tornarà a la zona de descens i, si fem cas a la imatge oferta ahir contra un equip que no s'hi jugava gran cosa, amb la permanència lligada i la zona de fase d'ascens lluny, costarà revertir la situació. L'equip de Joan Carles Oliva va ser molt innocent i contemplatiu en defensa, especialment en la primera meitat i en el gol, excessivament còmode, d'Aaron en una centrada d'Asen (34'). En atac, l'equip grana va ser massa previsible i lent i va demostrar molt poca compenetració en les combinacions: imprecisions, passades massa tard o massa aviat, pilotes llargues, centrades curtes... Ni els canvis introduïts per Oliva per a la segona meitat van canviar el panorama. El Nàstic, ara sí, s'ha complicat la vida de veritat, i el pitjor és que la imatge oferta ahir per l'equip tarragoní posa encara més dramatisme a la situació.

Joan Carles Oliva va situar, en la segona línia atacant, Delporte i Morán a cama canviada i Felipe Sanchón al mig, però tots tres amb molta mobilitat. La idea era generar forats i espais en la rereguarda andalusa amb combinacions i dinamisme, però l'única vegada en tota la primera meitat que el Nàstic va tenir una ocasió clara va ser molt aviat (6') i en una acció en què la defensa del Recreativo es va col·locar malament per defensar una segona jugada prolongada per Raúl Fuster i mal finalitzada per Powel. També cal considerar el gol anul·lat a Álex Ortiz, abans de la mitja hora de joc, en una acció en què els grana van reclamar que la pilota que va rebre el sevillà per rematar de cap venia d'un defensa. A part d'això, poca convicció i moltes imprecisions en atac i feinada en defensa. El Recreativo buscava les bandes i hi trobava passadís, especialment a l'esquerra, on Fidel feia anar de bòlit Xisco Campos. Una bona intervenció de Rubén va evitar el primer gol en una acció en què Álex Ortiz va calcular molt malament la centrada d'Aarón i va permetre la rematada del punta Asen. El Nàstic patia al darrere, tou i lent. L'1-0 en va ser un bon exemple: Mairata va ser molt innocent en l'intent d'impedir la centrada d'Asen –es va deixar fintar amb molta facilitat– i Aarón va guanyar totalment l'esquena a Xisco Campos al límit de l'àrea petita. En atac, mentrestant, el Nàstic es perdia en combinacions inacabades per falta d'entesa.

Les dues primeres jugades de la segona meitat van demostrar que tot continuava igual: una combinació elèctrica d'Asen i Raúl Cámara a l'àrea visitant i un contraatac lent i previsible dels grana. El Recreativo no ho va tenir gens difícil per imposar un ritme lent i travat i les entrades al camp d'Eloy Gila, que havia d'aportar verticalitat; Tuni, del qual s'esperava més clarividència, i Álvaro Rey, que havia de desequilibrar per la banda dreta, no van millorar el panorama i només Xisco Campos, amb una rematada de cap a la part final del partit, va inquietar mínimament la porteria local. L'últim recurs va ser el de situar Mairata com a davanter per rematar centrades que mai no van arribar.

RECREATIVO
1
NÀSTIC
0
RECREATIVO:
Fabricio, Córcoles, Mora, Manolo Martínez, Raul Càmara, Emilio Sánchez (Álex Quillo, 69'), Jesús Vázquez, Juan Villar (Dani, 78'), Fidel, Aarón (Rafita, 61'), Asen.
NÀSTIC:
Rubén, Xisco Campos, Mairata, Álex Ortiz, Raúl Fuster, Seoane, Álex Bergantiños, Felipe Sanchón, Morán (Tuni, 55'), Delporte (Eloy Gila, 45'), Powel (Álvaro Rey, 69').
GOLS:
1-0 (34') Aarón.
ÀRBITRE:
Sagués Oscoz.
T.G.:
als locals Asen, Manolo Martínez, Rafita i Mora. Als visitants Rául Fuster i Mairata.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)