Nàstic

REUS-UNIVERSIDAD DE OVIEDO

L'experiència com a arma del rival del Reus

L'Universidad de Oviedo afronta el quart intent per pujar amb una plantilla de molta edat

Entre els noms més destacats hi ha el de Lombán (15 gols), germà del jugador del Xerez

El rival del Reus en la primera eliminatòria per pujar a segona divisió B, l'Universidad de Oviedo, afrontarà enguany la seva quarta participació consecutiva a la fase d'ascens. És a dir, només una menys que el conjunt del Baix Camp. L'equip que entrena Adolfo Pulgar, que compleix la seva dotzena temporada a la banqueta del conjunt asturià, té una mitjana d'edat força alta, amb fins a onze jugadors que tenen 27 anys o els superen. Alguns d'aquests, com el davanter Jorge Lombán, germà del defensa del Xerez de segona divisió A David Lombán, estan entre els seus referents, com demostren els seus 15 gols, que el converteixen en el pitxitxi de l'equip universitari. També són bàsics en els esquemes de Pulgar els migcampistes Jon Carrera –lesionat, és seriós dubte per enfrontar-se amb el Reus– i Jaime Laviana, tots dos amb passat al Real Oviedo, o el porter Chema Fernández, metge de professió i jugador més veterà de l'equip amb 32 anys. El to exòtic, però també bàsic en l'equip, el dóna el carriler japonès Shohei Sakamoto, que va arribar a Oviedo fa uns quants anys per estudiar castellà i s'ha acabat instal·lant a la capital asturiana, d'on no pensa marxar fins que acabi la seva carrera esportiva.

Més enllà dels seus referents, l'Uni, que sempre ha estat a l'ombra del Real Oviedo, destaca per ser un equip que es caracteritza per la seva aposta de joc atractiva, amb un terreny de joc de grans dimensions, i sobretot, pel seu joc net. De fet, el mateix president i alhora rector de la universitat, Vicente Gotor, acostuma a exigir als seus jugadors al principi de temporada l'obtenció d'aquest guardó simbòlic. I és que la peculiaritat d'aquest club, format íntegrament per estudiants de la universitat, fa que es prioritzin valors que van més enllà dels estrictament esportius.

El millor a domicili.

Dels 20 equips que formen el grup asturià de tercera divisió, l'Universidad de Oviedo ha estat aquesta temporada el millor visitant, amb 36 punts sumats i deu victòries obtingudes. Tot i això, el seu rendiment a casa també ha estat més que positiu, ja que només hi ha perdut dos cops en tot el curs. A més, l'Uni és un dels equips més sòlids defensivament del seu grup, com demostra el fet que només ha encaixat 31 gols al llarg de la temporada i ha mantingut a zero la seva porteria en divuit partits, és a dir, gairebé la meitat dels que ha disputat. La seva millor ratxa ha estat de vuit victòries consecutives.

LA PLANTILLA

NOM DEMARCACIÓ EDAT
Chema
Fernández Porter 32
José
Peláez Porter 19
Quique
Martínez Porter 21
Adolfo
Valiente Defensa 29
Beni
Lázaro Defensa 28
Camilo
Tosar Defensa ----
Miguel
Sánchez Defensa 25
Pablo Prendes
Defensa 30
Quinos
González Defensa 29 Shohei
Sakamoto
Defensa 22 Mario
Bujanda
Mig 22 Marcos
Concari
Mig ----
«Jabuto»
Álvarez Mig 30
Jaime
Laviana Mig 25
Jon Carrera
Mig 30
Ramón
Del Busto Mig 26
Xose
Díaz Mig 27
Borja Carril
Davanter 25
Juan Sánchez
Davanter 28 Jorge
Lombán
Davanter 27
Pablo Sánchez
Davanter 27
Adolfo Pulgar
Entrenador 53
A casa
Equip PJ PG PE PP GF GC PT
Univ. Oviedo 19 13 4 2 44 14
43
A fora
Equip PJ PG PE PP GF GC PT
Univ. Oviedo 19 10 6 3 29 17
36
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)