Nàstic

El Nàstic oficialitzarà els propers dies la renovació d'Oliva, que vol mantenir el bloc

També s'ha de confirmar la continuïtat de Nogués, amb detractors dins del consell

1
TEMPORADA
amb opció a una altra seria la llargada del nou contracte de Joan Carles Oliva.

El Nàstic ja prepara una nova temporada, i ho fa amb la continuïtat i l'austeritat per banderes i amb el desig de no patir tant com aquest any com a objectiu. De moment, tot sembla indicar que Joan Carles Oliva, l'entrenador que aquesta temporada ha canviat el rumb d'un equip que s'encaminava a segona B, continuarà a la banqueta. De fet, el contracte que el lleidatà va signar amb el Nàstic a principis de desembre –quan va rellevar Luis César– ja incloïa la possibilitat de renovar-lo el mes de juny si havia aconseguit mantenir l'equip a segona A. A més, tant el Nàstic com Oliva han manifestat la voluntat d'allargar la relació, de manera que en els propers dies –potser avui mateix– es farà oficial la renovació del preparador lleidatà. La continuïtat d'Oliva va lligada a la del seu ajudant, Ismael Mariani, mentre que la resta del cos tècnic és probable que es mantingui en bloc.

També s'ha de confirmar la continuïtat de Josep Maria Nogués, que té dos anys més de contracte. El consell d'administració es reuneix avui per avaluar l'informe de la comissió esportiva i per traçar els eixos bàsics de cara al proper curs. Alguns dels consellers no veuen clara la continuïtat de Nogués, tot i que el més probable és que es mantingui al capdavant de la direcció esportiva. Segurament, però, hi haurà modificacions en l'organigrama de la comissió esportiva –es podria crear la figura del vicepresident esportiu–, en la qual tindria un pes clau Oliva, partidari de mantenir el bloc i fer només els fitxatges necessaris.

El Nàstic està treballant per renovar els jugadors que acaben contracte i que interessa que continuïn, Fernando Morán, Mairata, Manel Ruz, Powel, David Medina i Albert Virgili, mentre que no es descarta poder lligar la continuïtat de tres dels quatre fitxatges d'hivern: Felipe, Viguera i Tuni. Álex Bergantiños, en canvi, formarà part de la plantilla del Deportivo, rival del Nàstic a segona A. El club també haurà de donar sortida als jugadors amb contracte però que no interessen per a la temporada vinent. Moragón i Walter podrien anar cedits i a Fachan s'intentarà rescindir-li el contracte. A partir d'aquí, es buscarà reforçar la plantilla amb fitxatges que li donin equilibri i permetin a l'equip grana mantenir-se a segona A sense patiments. Els que segur que la temporada que ve continuaran són Rubén, Sergio Díaz, Álex Ortiz, Xisco Campos, Raúl Fuster, Fernando Seoane, Rodri, Eloy i Álvaro Rey. Caldrà veure si es compta amb Abraham González i Juan Domínguez, que tornaran de les respectives cessions.

El pressupost, reduït més d'un 20%

Per segona temporada consecutiva, el pressupost del Nàstic es reduirà considerablement. Després d'estirar més el braç que la màniga els últims anys i acumular un dèficit proper als sis milions d'euros, el Nàstic s'ha hagut d'estrènyer el cinturó, destinar part dels diners a eixugar al deute –un crèdit sindicat i la subvenció de l'Ajuntament permetrà fer-ho en deu anys– i reduir el pressupost per a la temporada que ve més d'un 20%. Serà, per tant, de poc més de 5.000.000 d'euros, la meitat del que va arribar a tenir fa tres temporades. De totes maneres, des del Nàstic recorden que tots els clubs de segona A veuran reduïts els pressupostos per la crisi. Pel que fa als números de la temporada que ara s'acaba, el canvi a la banqueta i les incorporacions en el mercat d'hivern faran que hi hagi un lleuger dèficit, ja que els ingressos no ho han pogut compensar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)