Nàstic

Internacional

Enlloc com a casa

El Kitchee de Hong Kong, de l'ampostí Josep Gombau, ha passat dues setmanes a Tortosa preparant el curs

La competitivitat dels partits, la raó per venir

Ja fa temps que es va posar de moda entre els grans clubs europeus fer part de la pretemporada a països llunyans o exòtics, com ara els Estats Units i la Xina, per guanyar ingressos extres. El que ja no ho és tant és que els equips d'allà vinguin a casa nostra a preparar el curs. És el cas de l'actual campió de Hong Kong, el Kitchee, que entrena l'ampostí Josep Gombau, que per segon any consecutiu ha decidit fer venir l'equip a terres catalanes. “El primer any de ser allà vam estar a Malàisia, on les condicions d'entrenament eren bones però, pel que fa als partits, ens faltava la competitivitat que buscàvem. I per això vam decidir venir aquí, a Tortosa, on tenim moltes facilitats per part de l'Ajuntament i on podem jugar partits contra equips de tercera o segona A.” Des que va iniciar l'estada la setmana passada, el Kitchee s'ha enfrontat al Remolins Bítem, a l'Amposta, a l'Espanyol B i al Vila-real B, amb bon rendiment. El factor de poder ser a prop de la família també influeix. I és que Gombau continua no sent l'únic català del Kitchee, que ara mateix disposa del barceloní Jordi Tarrés, el jugador de Roquetes Fernando Recio i el canari, que ja es considera un català més, Ubay Luzardo, a més del segon entrenador i preparador de porters Carlós Alós, que fa pocs anys va dirigir el Tortosa.

Des que va decidir deixar la Masia, després d'haver entrenat els benjamins i els alevins, per passar a formar part del projecte de les diferents escoles del conjunt blaugrana arreu del món, primer a Dubai i després a Hong Kong, per fer posteriorment el salt com a tècnic d'un equip professional amb el Kitchee, Gombau ha tingut clar quina és la seva filosofia com a entrenador i així l'està aplicant a Hong Kong: “No és fàcil perquè de Barça només n'hi ha un, però volem jugar la pilota des del darrere i ho fem amb el mateix esquema, el 4-3-3; el jugador xinès, en aquest cas de Hong Kong, és molt aplicat i disciplinat i els jugadors que han vingut amb mi són una font de transmissió de la filosofia que vull aplicar al camp.” Un concepte oposat al de l'equip amb més nom a Hong Kong, el South China, que prefereix fer servir el talonari, com va demostrar fa uns mesos fitxant l'exjugador del Manchester United o del Newscastle Nicky Butt i el davanter serbi Mateja Kezman, exjugador, d'entre altres equips, del PSV, el Chelsea i l'Atlético de Madrid. “Ells són un club potent, que ha guanyat 60 lligues, i nosaltres nomes 4 –i de l'última en feia 47 anys–, però gastar diners no t'assegura jugar millor o guanyar partits, com va quedar demostrat aquest últim curs, en què gràcies a les dues victòries que vam aconseguir contra ells ens vam endur la lliga”, explica el tècnic del Kitchee. Un trofeu que els ha permès disputar recentment l'Asian Barcklay's Cup, jugant contra el Chelsea i el Blackburn Rovers, i que els donarà dret a jugar en els propers mesos la Champions League d'Àsia. “Aquest és un nou repte per aquesta temporada tot i que som conscients que som una de les ventafocs del torneig”, reconeix Gombau.

Pel que fa al futur, Gombau no es planteja de moment tornar a Catalunya: “És clar que sempre busques progressar i fer coses noves i que no em faria res tornar a casa, però sempre que fos amb un projecte seriós, i ara mateix el futbol de casa nostra està vivint una situació complicada a causa de la crisi, i jo vull continuar vivint d'això; tant de bo fos aquí, però si ha de continuar sent a l'estranger, per què no?”

4-3-3
Josep Gumbau ha sigut tècnic del planter del Barça i d'algunes de les seves escoles d'arreu del món, de manera que en el Kitchee aplica el sistema ofensiu habitual dels blaugrana.
5
catalans
formen part del Kitchee: els tècnics Josep Gumbau i Carlos Alós i els jugadors Ubay Luzardo, Fernando Recio i Jordi Tarrés.
47
anys
feia que no guanyava la lliga de Hong Kong el Kitchee abans de ser campió de la competició la temporada passada.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)