Nàstic

2a DIVISIÓ A

El repte de la rereguarda

El Nàstic, amb la cinquena millor defensa la temporada passada, sap que no pot perdre solidesa si vol complir els objectius

Per igualar les estadístiques conserva sis defenses i s'ha reforçat amb dos del filial

El millor del Nàstic la temporada passada va ser la rereguarda. Si finalment va mantenir la categoria va ser gràcies als bons registres defensius: amb 45 gols encaixats, va ser el cinquè millor equip en aquest aspecte, malgrat que en la classificació final va ocupar el divuitè lloc i d'un pèl que no se salva. Per a la present temporada, l'equip grana té el repte de mantenir i millorar el rendiment defensiu com a primer pas per créixer i no haver de patir com les dues campanyes anteriors. Si el mirall del Nàstic per aquest curs és la reacció de la segona volta de la temporada passada, tal com apunta Joan Carles Oliva, la solidesa n'ha de ser el pal de paller. És per això que la comissió esportiva del club grana s'ha centrat aquest estiu a donar continuïtat a la línia defensiva. Xisco Campos, Raúl Fuster i Álex Ortiz ja tenien contracte vigent fins al 2012, mentre que a Mairata, Mingo i Ruz els l'han renovat per a una temporada més. Les dues cares noves en defensa són dos futbolistes del planter: Julio Rico, lateral dret amb vocació ofensiva, i Chechi, que pot jugar a la banda i a l'eix.

L'únic entrebanc del Nàstic aquest estiu pel que fa a la defensa ha estat la marxa sobtada a l'Hèrcules de Sergio Díaz –parella habitual la campanya passada de l'intocable Mairata a l'eix–, cosa que ha fet replantejar lleugerament la situació. No és, però, un gran problema, ja que els laterals Mingo i, sobretot, Xisco Campos poden actuar de centrals. De fet, per a la present temporada, Oliva compta amb el mallorquí per jugar a l'eix –i competir amb Mairata i Álex Ortiz– més que no pas a la banda dreta, on ja hi ha Manel Ruz i Julio Rico. A més, la irrupció de Chechi, que s'ha guanyat la confiança de Joan Carles Oliva gràcies a una bona pretemporada, dota la defensa de més alternatives gràcies a la seva polivalència.

Falta un central

Tot i això, Oliva i la comissió esportiva veuen la defensa un pèl justa i busquen un central. Un dels objectius és l'exjugador del Real Madrid i el Múrcia Álvaro Mejía, tot i que la seva contractació s'ha complicat molt. D'altra banda, el Nàstic va tenir a prova el central mexicà Rodrigo Íñigo, però no va convèncer i va ser descartat. La incorporació d'un central i d'un davanter centre són les dues operacions que falten al Nàstic per completar la plantilla. La intenció és tenir-ho resolt abans del cap de setmana, tot i que si finalment la segona jornada de lliga també resulta afectada per la vaga, el Nàstic guanyarà temps per fitxar i, al mateix temps, per fer net amb alguna de les lesions. Per exemple, Xisco Campos i Álex Ortiz amb prou feines s'han pogut entrenar aquest estiu, tot i que ja estan en la recta final de la recuperació.

La baixa
El central Sergio Díaz ha abandonat aquest estiu el Nàstic per tornar a l'Hèrcules, tot i que li queda un any de contracte.
6
defenses
continuen de la temporada passada: Xisco Campos, Raúl Fuster, Álex Ortiz, Ruz, Mairata i Mingo.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)